четвер, 01 квітня 2010 08:19

Сусіди витягли з пожежі двох дітей

Автор: фото надане Волинським обласним управлінням МНС
  Володимир Дзенік (ліворуч) тримає на руках 2-річну Ліду Цвих. Іван Карпук — 4-річну Ангеліну. Чоловіки тепер будуть названими хресними батьками для дівчат
Володимир Дзенік (ліворуч) тримає на руках 2-річну Ліду Цвих. Іван Карпук — 4-річну Ангеліну. Чоловіки тепер будуть названими хресними батьками для дівчат

"Ішов зранку повз сусідську хату. Бачу, дим із неї валить. Я до сусіда, кричу йому: "Побігли, сусідка горить", — згадує 31-річний Іван Карпук із села Хотишів Камінь-Каширського району на Волині. У п"ятницю він з односельцем Володимиром Дзеніком, 32 роки, витягнув із вогню двох дітей.

Дерев"яна хата подружжя Цвихів загорілася близько 10.00. Господиня, Валентина, повела старшу доньку в дитсадок. Чоловік пішов на роботу. Вдома залишилися 2-річна Ліда та 4-річна Ангеліна.

— Вони ще спали. Я перед тим поставила на плиту балію з водою — хотіла прати білизну. Забула вимкнути, вискочила на хвильку, і маєш тобі — така біда, — каже 28-річна Валентина Цвих.

Вода на плиті википіла, мідний тазик загорівся. Вогонь перекинувся на скатерку. Загорівся стіл, інші меблі. Дим і чадний газ заповнили кухню. Дівчата прокинулися від їдкого запаху. Перелякалися і сховалися під ліжко. Дим почав просочуватися крізь кватирку на вулицю.

Карпук і Дзенік вибили вікно в кімнаті. Володимир заліз до хати, навпомацки знайшов Ангеліну. Вона голосно плакала.

— Іван стояв надворі. Я передав йому Ангелінку через вікно. Повернувся й почав шукати другу дитину. Її ніде не було, — згадує Володимир Дзенік. — У мене вже плили круги в очах. Чую, мені зле. І тоді ніби щось підказало заглянути під ліжко. Там Лідочка лежить непритомна.

Підхопив дитину на руки й поніс до вікна. Зробив крок-другий і відчув, що не може далі йти. Крикнув Іванові, щоб забрав дівчинку. Володимира через вікно витягали односельці.

У мене вже плили круги в очах. І тоді ніби щось підказало заглянути під ліжко

Іван Карпук відвіз дітей у медпункт за 3 км у сусіднє село. Нині вони вже вдома.

Цвихи переїхали жити до батьків. У хаті згоріли всі речі, меблі, техніка, вигоріли стіни. Обвалився дах.

Володимир Дзенік й Іван Карпук працюють у місцевому лісгоспі.

Зараз ви читаєте новину «Сусіди витягли з пожежі двох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі