вівторок, 16 червня 2009 07:56

Стадіон у Львові зводять із запізненням

— Это что, допрос? Все у нас с графиками нормально, — нервово відповідає директор львівської філії фірми "Азовінтекс" Ігор Семенов, 46 років, на запитання "ГПУ" про причини відставання графіка будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові. — Ми вже закінчили східну, північну та південну частини фундаменту. Західну продовжуємо зараз заливати. Там найбільше роботи — на цій трибуні будуть усі офісні приміщення, заклади харчування, віп-зони.

Раніше фірма-генпідрядник переконувала, що завершить усі фундаментні роботи до кінця травня.

— Не знаю, скільки ще триватимуть ці роботи! Важко припустити, — каже Семенов.

Міська рада Львова заборгувала компанії "Азовінтекс" 6 млн грн за вже виконані роботи. Будівництво стадіону фінансується з доходів бюджету розвитку. Подейкують, графік зірвано через затримку виплат робітникам. Нині управління капітального виробництва міської ради перераховує "Азовінтексу" 500 тис. грн.

Аби знайти гроші, міська рада випустила облігації. Два тижні тому президент Віктор Ющенко повідомив на місці побудови стадіону у Львові, що кредитувати спорудження арени буде "Укрексімбанк". У червні банк повинен викупити муніципальних облігацій Львова на 100 млн грн. Далі щокварталу цього року купуватиме цінні папери на таку ж суму.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон у Львові зводять із запізненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі