середа, 21 червня 2006 18:24

Росіян засудили за наміри підірвати штаб Ющенка

Апеляційний суд Києва присудив шість та чотири роки ув"язнення росіянам Михайлові Шугаю та Маратові Москвитіну. Чоловіків визнали винними у спробі підірвати штаб Віктора Ющенка в день другого туру президентських виборів 2004 року.

У ніч на 21 листопада 2004-го біля будинку на вулиці Боричів Тік, 22а, де розташованій штаб Ющенка, протягом восьми годин був припаркований автомобіль ВАЗ-21043 із вибухівкою. Туди її заклав Михайло Шугай. Правоохоронці дізналися про наміри підірвати штаб ввечері того ж дня, коли перевірили підозріле авто на розі вулиць Саксаганського і Володимирської. Шугая та Москвитіна затримали одразу. У них були підроблені паспорти громадян Росії.

Чоловікам приписували спробу вчинення теракту, контрабанду та зберігання вибухівки, підробку документів, але вони визнали себе винними тільки в останньому. Під час слідства Шугай та Москвитін запевняли, що вони відмовилися від підриву, бо турбувалися за життя перехожих.

— Вибух я зініціював для того, щоб підняти рейтинг кандидата в президенти України, — пояснював Шугай. — Мені замовили це.

Нині засуджені у в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Росіян засудили за наміри підірвати штаб Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі