вівторок, 28 липня 2009 07:54

Першим річковим трамваєм проїхали чотири пасажири

Автор: фото: УНІАН/Віктор Кущенко
  Перший річковий трамвай перед відправленням від причалу №10 на Поштовій площі в Києві
Перший річковий трамвай перед відправленням від причалу №10 на Поштовій площі в Києві

Минулої п"ятниці в Києві запрацював перший річковий трамвай. Його запустили, щоб вирішити проблему заторів у місті при переправі з одного берега Дніпра на другий.

— Вибирати цей маршрут варто, якщо є затори. Адже порожніми дорогами ця відстань займе 10 хвилин, — каже 59-річний Станіслав Щербатюк — капітан річкового трамвая. — Катер може вмістити максимум 100 пасажирів. Основне — щоб не дебоширили, не кидали сміття у воду, не перелазили за огородження, бо можна послизнутися і впасти.

У дорозі пасажир перебуватиме 45 хв.

О 7.00 річковий трамвай курсуватиме за маршрутом: причал N10 на Поштовій площі — станція Березняки, причал поблизу мосту ім. Патона; о 7.40 — станція Берзняки — міст Метро — Поштова площа.

О 18.00 та о сьомій вечора трамвай вирушатиме за маршрутом Поштова площа, причал N10 — міст Метро — станція Березняки. О 19.20 та о восьмій вечора курсуватиме за маршрутом Березняки — Поштова площа.

— Ми трохи скоротили початковий маршрут, — каже перший заступник столичного міського голови Денис Басс. — Доки складали його й узгоджували вартість квитків, двічі відкладали відкриття. Викреслили зі списку станцію Осокорки. Там немає ні турнікетів, ні кас.

57-річна киянка Зоя Леонідівна поки що може тільки фотографувати біля річкового трамваю свою онуку. Вартість квитка для неї надто висока.

— Я з радістю їздила б на трамваї, але то для мене задорого. На маршрутці заплачу 2 гривні, а тут аж 10, — говорить. — Думала, маю пільги як пенсіонерка. Телефонувала Черновецькому на номер 15-51. А мені кажуть: пенсіонери й діти дошкільного віку мають платити на рівні з усіма.

— Це втричі дешевше, ніж у Парижі, і вдесятеро — ніж у Москві чи Лондоні, — говорить Басс. — Адже головне не гроші, а релаксація.

У перший рейс, окрім чиновника та журналістів, вирушили чотири пасажири.

Зараз ви читаєте новину «Першим річковим трамваєм проїхали чотири пасажири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі