вівторок, 26 грудня 2006 18:29

Оригінал Рембрандта демонструють у Дніпропетровську

Роботи голландського художника Рембрандта виставили у художньому музеї Дніпропетровська. Експозицію підготували до 400-ї річниці народження митця.

З оригіналів робіт художника на виставці можна побачити портрет молодої жінки та дві гравюри на металі. Решта робіт — репродукції. Зображення картин, яких у музеї немає, демонструють на моніторі.

"Портрет молодої жінки в капелюсі та намисті з перлів" з"явився в музеї 40 років тому. Його приніс один із жителів міста.

— Зараз важко встановити, хто це був і як у нього опинилася картина, — розповідає директор музею Володимир Кулічихін, 58 років. — Чоловік не знав, хто автор. Віддав, щоб не викидати.

Робота була брудна. Складалася з двох дощок. Портрет ледь-ледь проглядався. Кілька років вона пролежала у сховищі. Потім її вирішили відреставрувати. Тоді побачили напис "Рембрандт. 1632".

1987 року експертиза в Москві підтвердила, що картина справді належить пензлю голландського художника. Кулічихін запевняє, що, крім Дніпропетровська, Рембрандта немає жоден український музей.

Про вартість роботи не говорить. Побоюється злодіїв. У січні цього року на аукціоні "Сотбіс" колекціонер із Нью-Йорка віддав за картину Рембрандта "Портрет літньої жінки в білому капелюшку" понад $4 млн.

За своє життя художник створив близько 600 картин, 300 офортів та близько 1400 малюнків.

Зараз ви читаєте новину «Оригінал Рембрандта демонструють у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі