пʼятниця, 29 березня 2013 07:45

"Опозиція не може підняти людей"

Об'єднана опозиція створює революційні комітети. Вони готуватимуть фінальну акцію "Вставай, Україно!" 18 травня в Києві. Центр ревкомів буде у Львові. Ним керуватиме голова тамтешньої облради Петро Колодій та нардепи.

— До акції "Вставай, Україно!" було два підходи: консервативний і радикальний, тобто революційний, — каже народний депутат від "Батьківщини" Степан Кубів, 51 рік. — Вирішили піти радикальним шляхом, не будемо чекати, доки нас знищать.

— До створення комітетів треба долучати не лише політиків, а й громадських діячів, — пояснює депутат від УДАРу Ярослав Гінка. — Зокрема, польових командирів Майдану.

Об'єднана опозиція не зверталася до польових командирів Майдану по допомогу, розказує один із них, екс-нардеп 48-річний Тарас Стецьків:

— Поки що ніхто з них навіть не підняв слухавку, аби хоч комусь подзвонити. Навіщо такі пафосні назви: народне повстання, революційні комітети? Вони роблять повстання чи революцію? Це все несерйозно. Зроблено "на коліні" — не продумано і не підготовлено. Спочатку треба щось робити, потім оголошувати, а не навпаки. Системної роботи по областях немає. Мітинги потрібні, але там слід говорити правильні гасла, проводити мобілізацію. У нас є тільки "випускання пару". Тому в Києві буде такий собі середненький мітинг.

Робота ревкомітетів закінчиться разовою акцією, вважає громадський діяч 50-річний Володимир Чемерис:

— Можуть зібратися десятки тисяч людей. Постоять, помахають прапорами, отримають свої гроші й розійдуться. Об'єднана опозиція разів зо п'ять, якщо не більше, оголошувала революцію, але це все завершувалося, в кращому випадку, мітингом без якихось результатів. Минулого літа була акція "Україна без Януковича", на яку вийшли невелика кількість громадян. Опозиція не може підняти людей, бо не здатна запропонувати соціальних програм. Крім того, українці вже бачили їх при владі протягом п'яти років. У країні є причини для соціального вибуху. Але він не відбудеться під гаслом: "Поміняємо одного президента на іншого". Вже на ці граблі наступили і зрозуміли, що треба змінювати систему.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція не може підняти людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі