середа, 17 березня 2010 08:24

Оксана Снєгірьова працюватиме двірничкою до пенсії

Автор: фото: УНІАН
  Євпаторійська двірничка танцює минулої суботи на Театральній площі під час конкурсу. Вона прибирає приморську набережну
Євпаторійська двірничка танцює минулої суботи на Театральній площі під час конкурсу. Вона прибирає приморську набережну

Оксана Снєгірьова, 36 років, стала найкращим двірником Євпаторії.

Вона працює у комунальному підприємстві "Автотранспортна санітарна очистка", прибирає в центрі міста, біля виконкому. Конкурс проводили у минулі вихідні.

— В коллективе я самая молодая, поэтому выиграла. Жюри на конкурсе не было, — розповідає учора "ГПУ" телефоном Оксана. — Треба було цілий рік добре працювати. Я так умію скрутити мітлу капроновою панчохою, що вона буде міцнішою за канат. Люди думають, що всі двірники — алкоголіки. А ми не п"ємо.

Свою територію двірничка починає приводити до ладу о шостій ранку, закінчує о дев"ятій.

— Мене люди поважають, здоровкаються. Інколи бомжі допомагають прибирати, смітники сторожать. Я їх усіх знаю. Кажу: "Порозкидаєте сміття біля мусорки, то здам вас міліції". Вони далеко не бідні люди, мають квартири. Просто харчуються зі смітників, бо не хочуть працювати.

Окрім Снєгірьової, участь у конкурсі взяли 28 двірників із трьох комунальних господарств Євпаторії. До фіналу вийшли десятеро. Під час змагань мали показово вичистити бордюри, підрізати кущі, розсипати пісок на тротуарі, вимести його.

Переможниці вручили сертифікат на 3 тис. грн і чайний сервіз. Друге місце посів Василь Шелков, йому дали сертифікат на 2 тис. грн. Третіми стали Олександр та Марія Гудзі. Подружжя має одержати 1 тис. грн.

— Грошей призерам іще не видавали. Бо міський бюджет досі не затверджений. Тому поки що видали сертифікати на ці суми, — поясняє "ГПУ" Людмила Лисенко, 55 років, із управління міського господарства Євпаторії. — Коли бюджет затвердять, кошти перерахують на комунальні господарства, тоді гроші видадуть переможцям.

Оксана Снєгірьова працює двірничкою 18 років, заробляє щомісяця 937 грн. Місто виділило їй однокімнатку, коли рік поприбирала вулиці. Через 10 років квартиру приватизувала. Каже, не мінятиме роботи до пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Снєгірьова працюватиме двірничкою до пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі