пʼятниця, 23 липня 2010 05:03

Нормально людина почувається при температурі до 25 градусів

— Спека погано впливає на людину, змушує організм змінювати звичні ритми, активізує обмін речовин і нервову діяльність, — розповідає столичний терапевт і невропатолог Ігор Бедрий, 48 років. — У "парилці" важко заснути, замість звичних 8 годин спимо 5–6. Нервова система працює на підвищених оборотах. Холерики стають агресивні, а флегматики пригнічені й тривожні. Нормально людина почувається при температурі до 25 градусів. В цілому спека — це великий стрес. Більше витрачаємо сил на підтримку температури внутрішніх органів, водно-сольового балансу, внутрішніх ритмів. Організм легше переносить мороз, ніж високу температуру. Від холоду можна сховатися під ковдрою, а від спеки не втечеш. І кондиціонери не рятують. Бо не всюди є. Та й із ними ми заважаємо організму адаптуватися до реальних умов.

Спека не може щось кардинально змінити в людському організмі, бо зміни відбуваються століттями чи тисячоліттями. Можемо змінити хіба звички. Але гамірні сварки, гостра їжа, швидке й голосне мовлення, активна жестикуляція, експресивне вираження емоцій — усе це на півдні формувалося під впливом спекотного клімату. Може стати нормою і в нас.

Зараз ви читаєте новину «Нормально людина почувається при температурі до 25 градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі