пʼятниця, 08 червня 2012 00:30

На відреставрованому Андріївському узвозі забилася каналізація

На столичному Андріївському узвозі 1 червня, за два дні до відкриття вулиці після восьмимісячної реконструкції, з-під бруківки посеред перехрестя із вул. Боричів Тік потоком лилася вода. Люди подумали, що прорвало нещодавно прокладені нові каналізаційні труби.

— Два фонтанчики заввишки сантиметрів 40 побачив близько вісімнадцятої вечора, коли гуляв узвозом. Вода була коричневого кольору, — каже 26-річний Михайло Петях, адміністратор веб-сайтів.

Навколо утворилася калюжа, вода стікала у бік Контрактової площі.

— Там були працівники Водоканалу, чоловік п'ять. Певно, ті, що раніше прокладали труби. Виглядали розгублено. Стояли і чухали голови, не знали що робити, — додає Михайло.

У середу зранку на Андріївському узвозі робочі на будинках кріплять зливостоки. Перехожих і торговців не багато.

— Пару днів тому каналізація забилася, але там скоро все відремонтували, — каже один з робочих років 25. Не називається. Невисокого зросту, в чорній майці та спортивних штанях. — Великий фонтан на цьому місці був 10 травня зранку. Але його ніхто, крім нас, не бачив. Інших проривів не було. Дивіться, я його зняв на відео.

На маленькому екрані потертої "Нокіа" видно, що вода б'є на 2-3 м.

Торговці та працівники магазинів, кафе і галерей біля перехрестя з Боричевим Током кажуть, прориву не бачили.

— Тут если бы что-то не так сделали, мы бы сразу шум подняли. Заинтересованы власть поругать, — майстриня поправляє на вуличній розкладці пластикові та глиняні сувеніри. — Тут ще буде багато сюрпризів. Коли проводили ремонт, біля нашого будинку загородили все зеленим парканом. Привезли новенькі сині труби всередині з білим. Вони імпортні, дуже дорогі. У вікна ми потім бачили, що кладуть старі чугунні. Ці нові, значить, кудись продали.

За останній тиждень жодного виклику на Андріївський узвіз "Київводоканал" не приймав, кажуть там.

— Витік води стався внаслідок звичайної робочої процедури промивання ливневої каналізації. За допомогою спеціалізованої техніки її оперативно прочистили, наслідки витоку води ліквідували, — розповідають у Головному управлінні капітального будівництва Київської міської держадміністрації.

На реставрацію Андріївського узвозу витратили 45 млн грн. Замінили інженерні мережі, бруківку, встановили ліхтарі, пофарбували частину будинків у жовтий колір.

Зараз ви читаєте новину «На відреставрованому Андріївському узвозі забилася каналізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі