четвер, 18 травня 2006 18:40

На Одеській трасі поставлять пам"ятник байкерам

12-метровий пам"ятник загиблим байкерам виллють із бронзи на заводі у містечку Вишневе на Київщині. Байкери з усієї України скинулися і зібрали на нього потрібні $40 тис. Поставлять скульптуру на Одеській трасі в районі Білої Церкви.

На семиметровому постаменті височітиме мотоцикл, а на ньому чоловік із розведеними в сторони руками, позаду розвиватиметься, наче від вітру, плащ. Дизайн належить 26-річному скульптору Антонові Масліку, а ідея поставити пам"ятник — 52-річному Юрію Поповичу, якого серед байкерів шанобливо називають "магістром". Попович не сходить із мотоцикла вже 36 років.

2 червня на байкерському "зльоті" в Бердянську призначать день відкриття пам"ятника. Надалі в цей день мотоциклісти збиратимуться, щоб згадати загиблих товаришів.

Щороку на дорогах гине 15–20 байкерів, а всього їх в Україні, за словами магістра Поповича, близько трьох тисяч. Рух байкерів в Україні розвивається з 1995 року. Тоді в Дніпропетровську відкрили перший клуб для мотоциклістів.

Зараз ви читаєте новину «На Одеській трасі поставлять пам"ятник байкерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі