четвер, 01 грудня 2022 09:17

На честь загиблого Євгена Танцюри назвали вулицю

Автор: Facebook.com
  Євген Танцюра сім років намагався мобілізуватися до війська, однак його не брали через слабке здоров’я. 2020-го став добровольцем-резервістом у полку ”Азов”, наступного року пройшов курс підготовки
Євген Танцюра сім років намагався мобілізуватися до війська, однак його не брали через слабке здоров’я. 2020-го став добровольцем-резервістом у полку ”Азов”, наступного року пройшов курс підготовки

29 березня під час виконання бойового завдання в Маріуполі на Донеччині загинув головний сержант полку "Азов" 46-річний Євген Танцюра.

Євген — внучатий племінник фольклориста й етнографа Гната Танцюри. Народився в місті Гайсин на Вінниччині. Здобув економічну освіту в Одеській національній академії зв'язку ім. Олександра Попова, працював у торгівлі. Був одним із організаторів одеського Євромайдану. З 2014 року з однодумцями збирав кошти на потреби бійців у зоні АТО.

Через погане здоров'я Євгена не мобілізували до війська. Але він лікувався та цікавився військовою справою. 2020-го став добровольцем-резервістом у полку "Азов". Протягом 2021 року пройшов курс військової підготовки. З початком повномасштабної війни став на захист Маріуполя. Загинув під час авіанальоту російських окупантів.

— Женя брав участь у кожній акції в Одесі: біля Дюка, мерії, обласних адміністрацій, прокуратури, російського консульства, в Літньому театрі, — розповідає приятель Олег Михайлик. — Ми познайомилися вісім років тому. На акціях стояли поруч до кінця. Женя дійшов до свого життєвого кінця в батальйоні українських героїв "Азов".

17 квітня президент Володимир Зеленський посмертно нагородив Євгена Танцюру орденом "За мужність" ІІІ ступеня. На його честь перейменували вулицю рідного Гайсина.

У Євгена Танцюри залишилися дружина й син.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «На честь загиблого Євгена Танцюри назвали вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі