середа, 09 лютого 2011 04:15

Літак застряв у багнюці

Автор: фото: Оксана Денисюк
  Вантажний літак Ан-12
Вантажний літак Ан-12

Два дні стоїть серед поля біля чернівецького аеропорту вантажний літак Ан-12. У неділю близько 14.00 він зійшов із злітної смуги. Збив паркан і проорав близько 300 м землі.

Машина була порожня, мала летіти до Туреччини по товар. У компанії-власнику "Шовковий шлях" не кажуть, по який.

— Літак пішов на злітну смугу, розвернувся і мав вилітати, — розповідає очевидець 56-річний Степан Глибочан. — Бачу, як він не піднявся, а полетів туди в яр. А мій сусід працює в аеропорту 15 років. Йому одразу подзвонили, і він цілу ніч той літак там охороняв.

У комунальному підприємстві "Міжнародний аеропорт "Чернівці" говорять, що найближчими днями машину мають відбуксирувати та розпочати експертизу.

— Державна авіаційна комісія призначила спеціальну групу, яка проводить такого роду розслідування. До її складу ввійшли представник аеропорту — інженер із безпеки польотів та представник власника літака, — розказує Володимир Калинюк, директор аеропорту.

За попередньою версією, Ан-12 не зміг злетіти через технічну несправність.

— Сильних пошкоджень не зазнав, лише трохи подряпав борт, коли зніс бетонний стовп. Після мінімального ремонту, думаю, буде й далі літати, — продовжує Калинюк. Запевняє, того дня на злітній смузі були всі умови для нормальних злету й посадки.

Зараз ви читаєте новину «Літак застряв у багнюці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі