середа, 26 червня 2013 00:45

Дві секунди триває стрибок із Венеціанського мосту

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Чоловік стрибає з мосту на столичному Гідропарку. Після паводку санепідемстанція дозволяє купатися лише на пляжі ”Дитячий”. Не рекомендують робити це на десяти пляжах Києва
Чоловік стрибає з мосту на столичному Гідропарку. Після паводку санепідемстанція дозволяє купатися лише на пляжі ”Дитячий”. Не рекомендують робити це на десяти пляжах Києва

— Гидропарк хуже Троещины или Борщаговки. Кого-то побьют, кого-то зарежут, кто-то сам утонет. Даже днем драки бывают, — каже продавець шашликів на столичному Гідропарку грузин 34-річний Едуард.

Брудними руками перевертає шампури з курячим і свинячим шашликами. Готову порцію на зеленому пластиковому столі обсіли мухи. 200 г м'яса продає за 40 грн.

— Минулої суботи через одну білобрису два мужика билися, — згадує Едуард. — Кров була на асфальті. Міліцію викликали. Доки патруль доїхав, то мужики вже пиво в барі пили, а дівчину подруги заспокоювали. Друг тримає бар на пляжі. Постійно ганяє бомжів, які приходять ночувати на лежаках. Торік улітку прибиральниця прийшла вранці відкривати заклад, а на порозі мертвий наркоман валяється. Хто шукає на свою голову пригод, тут їх обов'язково знайде.

Майже 300 людей на дитячому пляжі спостерігають, як із Венеціанського мосту троє хлопці стрибають у Дніпро.

— Торік там двоє голови скрутили, — згадує рятувальник 37-річний Андрій. — У спецжилеті він наглядає за відпочивальниками на пляжі. Його колега чергує на човні за 5-6 м від берега. — Один на смерть розбився. Стрибнув на катер, що під мостом пропливав. Другий упав на живіт. Від больового шоку знепритомнів і не випірнув. Рятувальники були поруч. Підпливли, та було пізно. Тапочки утопленика ще півдня вздовж берега плавали. Пива нап'ються, сонце в голову вдарить, от вони й стрибають із мосту.

— Ромка, дам 100 рублів, якщо з Венеціанського моста стрибнеш, — говорить Максим Михайлюта з Івано-Франківська. На літо приїхав із друзями до Києва робити ремонти.

Його друг біжить на міст, перелазить через поруччя, кидає у воду гумові капці, хоче стрибнути.

— Чекай, не роби цього! Як уб'єшся, що я твоїй мамці скажу? 200 баксів даю, тільки не стрибай! — кричить йому Максим. Роман його слів не чує. Розминає плечі, стрибає. Падає животом на плесо. Іде на дно. Через 3 с. випірнає. Товариш зітхає.

На кількох пляжах є таблички "Купання заборонене".

— Чистим вважають лише "Дитячий" пляж, тому на ньому багато людей, — говорить Андрій. — На інших санітарний стан води не відповідає нормам. Чого тільки не понаносило в Дніпро після повені і злив. Воду перевіряють кожні два дні. Як стане придатною для купання, заборону знімуть.

300 гривень коштує стрибок із крану між рестораном "Млин" і Венеціанським мостом у Гідропарку. Розвагу називають банджі-джампінгом — стрибок вниз головою із прив'язаними до ніг гумовими тросами, які кріпляться до крана. Час польоту становить 3-4 сек. Ще кілька хвилин людина бовтається на мотузці. Мінімальна висота стрибка — 42 м, максимальна — 47 м. Усе залежить від рівня води. Не можна стрибати неповнолітнім, вагітним, людям із підвищеним артеріальним тиском і тим, хто важить менше 45 чи понад 115 кг.

На "Довбичці" засмагають голими

До нудистського пляжу "Довбичка" з Гідропарку можна дістатися на човнах. Вихідними там відпочиває до 5 тис. голих киян.

На переправу неподалік Венеціанського мосту чекає 10 відпочивальників. За місце в човні кожен платить по 7 грн. За 5 хв. дістаються "Довбички".

Там засмагає з півсотні нудистів. На рушник біля оголеної дівчини сідає кучерявий чоловік у стрінгах. Подружжя, 24-річний Тимур і на рік старша Тетяна, познайомилися тут позаторік.

— Тимур приплив сюди із друзями на цицьки подивитися, — каже Тетяна.

— Неправда, — заперечує Тимур. — Ми диплом писали. Треба було звідкись черпати натхнення. Друг запропонував за дівчатами понаблюдати. Приїхали у трусах-боксерах. Роздягатися соромилися. Мені Таня одразу сподобалася. Але спочатку навіть не запам'ятав, якого кольору її волосся. Коли бачиш голу людину, то в очі їй важко дивитися. Погляд опускається нижче. Того дня я так і не роздівся. Коли з Тетяною познайомилися поближче, почав голий ходити по квартирі. Через місяць приїхав на пляж, скинув із себе все — і у воду. Плавав більше години, щоб на сушу не виходити. Коли змерз, і корч почав хапати, вибіг. Бачу, сім'я з дітками загоряє. Від сорому ліг животом на пісок. Лежав, доки вони не пішли купатися.

23-річний луганянин Артем курить траву. Із трьома друзями приїхав до Києва на заробітки. Монтують стелі з гіпсокартону.

— Заплатили 28 гривень, щоб перепливти на острів. А тут старі діди на сонці свої причандалля гріють, — говорить. — Годину тому було дві дівчини, і ті в бікіні. Підійшли до них знайомитися, а їм і без нас добре. Спочатку загорали, а потім почали цілуватися. Кажуть, нудистський пляж уже давно облюбували лесбіянки.

Зараз ви читаєте новину «Дві секунди триває стрибок із Венеціанського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі