вівторок, 11 жовтня 2016 07:55

Дощитиме до кінця жовтня

Автор: ФОТО З САЙТА www.web2ua.com
  Негода в Одесі 8 жовтня перетворила дороги на річки. Вулицею Балківською катер на лафеті буксирував дві автівки. Коли наближався до мілини, передню машину заводили і вона тягнула решту
Негода в Одесі 8 жовтня перетворила дороги на річки. Вулицею Балківською катер на лафеті буксирував дві автівки. Коли наближався до мілини, передню машину заводили і вона тягнула решту

Більшість областей України затопили сильні зливи 8 та 9 жовтня. Піднявся рівень води в річках. Залило вулиці, приватні будинки, падали стовпи і дерева, знеструмлено кілька десятків населених пунктів. Найбільше від негоди постраждали Київська, Черкаська, Полтавська, Одеська, Дніпропетровська та Чернігівська області.

В Одесі за добу випала місячна норма опадів. 8 жовтня дощ затопив майже всі райони міста. Вода полилася у приватні будинки, підвали. На вулицях Балківська, Середньофонтанська, Генуезька рівень води сягав понад метр. На вулиці Жуковського електричний стовп упав на два легкові автомобілі. Громадський транспорт майже не курсував.

— По вулиці Балківській плавав катер. Тягнув на причепі дві машини, — розповідає одесит 30-річний Дмитро Лашкін.

У Дніпрі впало понад 30 дерев. Шквальний вітер обірвав електродроти.

У Запоріжжі на проспекті Соборному маршрутка перекинулася на слизькій дорозі. Четверо пасажирів потрапили в лікарню.

У Чернігові злива затопила підземні переходи.

У Черкасах дощ залив вулицю Гетьмана Сагайдачного. З неї вода полилася у приватні двори. Біля поліклініки № 5 утворилося озеро.

— Затоплені місця були непроїзними. Воду відкачували помпами, — говорить начальник міського управління вуличної інфраструктури Сергій Отрешко, 44 роки.

На Івано-Франківщині з берегів вийшла річка Прут. У ній знайшли тіло жінки із села Вовчківці Снятинського району. Встановлюють причини її смерті.

Дощову погоду синоптики прогнозують до кінця жовтня. Повітря не прогріватиметься вище + 12°C, у Карпатах буде до +5°.

Коли середня добова температура знизиться до +6…8°C — розпочнеться опалювальний сезон. Це може статися після 15 жовтня, каже віце-прем'єр Геннадій Зубко, 49 років:

— Якщо зниження температури станеться раніше — області самостійно можуть прийняти рішення про початок опалювального сезону.

У столиці школи, дитсадки й лікарні почали опалювати з 10 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Дощитиме до кінця жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі