середа, 01 червня 2011 04:30

Директор заводу голодував у свій день народження

60 год. голодував у Миколаєві на центральній пл. Леніна гендиректор суднобудівного заводу "Лиман" Сергій Ісаков, 57 років. Вимагає звільнення начальника обласної податкової адміністрації — Андрія Лаврешова. Це перший випадок за 20 років незалежності України, коли директор великого підприємства оголошує голодування. Почав 25 травня о 8.00, закінчив 27-го о 20.00.

— Борюся з незаконними діями податкової, яка збирається знищити суднобудівний завод, — пояснює російською Сергій Михайлович. — Наприкінці минулого року і на початку цього була планова перевірка на підприємстві. Податкова порушень не знайшла. Однак викривила суть закону про підтримку суднобудівництва, яким ми користуємося. Виставила санкцій на 8 мільйонів гривень. Для нас це великі гроші.

Почалися позови в суди про арешти рахунків і майна. Потім без виїзду на місце і наших фахівців і документів, провели перевірку діяльності за перший квартал цього року. Начебто знайшли порушень на 3 мільйони гривень із податку на прибуток. Але в нас прибутків на таку суму навіть не було.

Перевіряла підприємство податкова інспекція Заводського району.

— Абсолютно точно знаю, що всі вказівки приймали в кабінеті Лаврешова. Така ситуація не тільки на нашому заводі, а й по всіх підприємствах міста та області. Іде страшний тиск і беззаконня. Хочуть отримати надходження в бюджет, не думаючи, що той, хто бажає мати мед, повинен піклуватися про бджіл.

Сергій Ісаков написав лист президенту. З адміністрації повідомили, що питання розглядатиме уряд.

— Пройшов місяць — ніякої реакції. Ходити на прийоми до податкової вважаю неправильним. Коли Лаврешов попросив поговорити, я це сприйняв, як систему, яка прийнята в Миколаївській області — усі питання вирішувати в кабінеті начальника податкової.

Нічого не їв, тільки пив воду. На диво, почуваюся добре. Дружина зі сльозами просила не робити такої акції, зараз повністю підтримує. Маю маленький мікроавтобус, ночував у ньому біля місця голодування. О 6.00 виходив і стояв на вулиці. Сідати не доводилося, підходили багато людей, спілкувалися.

26 травня в Сергія Михайловича був день народження.

Заводу "Лиман" — 120 років. Там виготовляють великі моторні яхти, риболовецькі судна, прикордонні катери.

Зараз ви читаєте новину «Директор заводу голодував у свій день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі