понеділок, 09 лютого 2009 18:05

Черновецький розплатився на іподромі доларами

Автор: фото: УНІАН
  Аліна Айвазова, дружина мера столиці Леоніда Черновецького, тримає у руках долари, які виграв на тоталізаторі один із глядачів на Київському іподромі. Там відбулися перші змагання на Кубок мера Києва
Аліна Айвазова, дружина мера столиці Леоніда Черновецького, тримає у руках долари, які виграв на тоталізаторі один із глядачів на Київському іподромі. Там відбулися перші змагання на Кубок мера Києва

У суботу мерія Києва після незначного ремонту відкрила столичний іподром. Й одразу спробувала на ньому заробити.

За два дні до перегонів кияни отримали на мобільні телефони есемески. У них був заклик зробити ставку на коней, які змагатимуться. Було зазначено, що переможець гарантовано отримає $100 тис. від мера столиці Леоніда Черновецького. "Все по-честному!" — стверджували невідомі автори повідомлення. Ставки приймали по СМС, це коштувало 6 грн. А в касах іподрому, щоб зробити мінімальну ставку, треба було платити 100 грн.

— Загалом під час двогодинних перегонів на доріжках змагалися 74 скакуни, було 7 забігів, — поінформувала "ГПУ" завідувачка виробничого відділу іподрому Тетяна Данько. — Найкраще виступав семирічний кінь Граф, який ішов під номером 10.

100 тис. доларів виграв киянин Юрій Дранюк. Він угадав послідовність, у якій фінішували перші троє коней у першому ж змаганні. Черновецький і його дружина Аліна Айвазова особисто вручали переможцеві пакет 100-доларових купюр. Юрій Дранюк розповів журналістам, що виграв випадково, переконував, що не є підставною особою.

Іншу премію, 100 тис. грн, одержав Олег Пономаренко. Він угадав переможця серед гончих собак.

Гравці, які зробили ставку на Графа по 100 грн, отримали у касах лише по 25 грн виграшу. Усі вони вийшли з іподрому невдоволені.

— Напевне, було багато тих, хто вгадав переможця. Бо загальну суму, яку поставили на Графа, мали поділити на них порівну, — так пояснила ситуацію  Анна Щербань, прес-секретар кінного клубу "Конюшня Бутенка". Він давав іподрому практичні поради, як організувати й провести перегони.

Упродовж двох годин, доки тривали забіги, кияни зробили ставок на суму понад 1 млн грн. Прес-служба мерії Києва повідомила, що ці гроші підуть "на допомогу соціально незахищеним категоріям населення".

Столичний комунальний іподром упродовж десяти років узагалі не проводив перегонів. Там можна було лише покататися на конях за гроші.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький розплатився на іподромі доларами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі