четвер, 25 серпня 2022 00:30

Авто розмитнюватимуть у "Дії"

Розробники державного сервісу "Дія" анонсували нові послуги. Зокрема користувачі зможуть купити військові облігації, оформити виїзд дітей за кордон, розмитнити авто та взяти іпотеку.

— Уже запускаємо купівлю облігації внутрішніх державних позик, — каже міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров, 31 рік. — Також незабаром можна буде оформити дозвіл на виїзд дітей за кордон. Технічна частина готова, чекаємо від Верховної Ради правок до відповідного закону. З процесу оформлення приберуть нотаріусів. Батько чи мати дитини отримуватимуть дозвіл безкоштовно в кілька кліків. Уся інформація автоматично потраплятиме в систему прикордонників.

Крім цього, Мінцифри закінчує розробку послуги розмитнення авто в "Дії" й оформленням іпотеки.

— На першому етапі іпотека під 3 відсотки буде доступна для військовослужбовців, правоохоронців, медиків, педагогів і науковців, — говорить 32-річний Мстислав Банік, керівник із розвитку електрон­них послуг. — Він стартує в жовтні. Другий етап плануємо на початок 2023-го. Тоді кредит на житло під 7 відсотків зможуть отримати всі українці.

Також у "Дії" перекладають англійською мовою закордонний паспорт, посвідчення водія та техпаспорт. Так українці зможуть їх використовувати за кордоном. Водійське та техпаспорт ще й отримають міжнародне кодування, що використовують у Євросоюзі, Сполучених Штатах Америки й Канаді.

— Функція англомовних документів фактично готова. Запрацює в одному оновленні з військовими облігаціями, пенсійним посвідченням та посвідкою на постійне й тимчасове проживання, — додає Банік.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Авто розмитнюватимуть у "Дії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі