середа, 27 травня 2009 19:09

Олександра Чмихала побила вчителька англійської

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Олександр Чмихало лікується у Калинівській райлікарні Вінниччини
Олександр Чмихало лікується у Калинівській райлікарні Вінниччини

"Черепно-мозкова травма, струс головного мозку. Так діагностували лікарі", — розказує про ушкодження сина 34-річна Ольга Чмихало із села Уладівське Калинівського району Вінниччини.

18 травня 11-річного Олександра Чмихала побила викладачка англійської мови Марія Сороколіта, 57 років. Це сталося на шостому уроці під час диктанту. Учень голосно перемовлявся з однокласником Владиславом Павліщуком.

— Учителька каже: "Зараз коси повидьоргую". Я їй: "Якщо зловите", — розповідає Олександр. Він лежить у дитячому відділенні Калинівської райлікарні, йому ставлять крапельниці. — Вона наступила мені на ногу і вчепилася у волосся. Хотів вирватися. Вона протягла мене і об першу парту головою вдарила. Об стіну кілька разів гупнула і кулаками в спину та потилицю.

— Вона не повинна простягати до нього руки, — перебиває мати сина. — Наказала б за поведінку, але не об стіну головою.

Слова Олександра підтверджують інші учні класу. Їм шкода й учительку й однокласника.

— Сашко тріпав їй нєрви. У куток ставила його постоянно, — каже 12-річний Олег Мордванюк. — Бігав по класу, сідав за різні парти.

Директор школи Людмила Міщенко заступається за колегу. Каже, Марія Миколаївна має 30 років педагогічного стажу. Шість років тому вийшла на пенсію. Та її запросили працювати, бо у селі немає учителів.

Сашко тріпав їй нєрви. У куток ставила його постоянно

— Її помилка в тому, що не стрималася, — зазначає директорка. — Я розумію його матір. Але й учительку треба поважати.

Педагоги вважають, що нинішні діти не рахуються з ними.

— Я не раз зверталася до батьків, бабусі Сашка, щоб вжили заходів, — пояснює Марія Сороколіта. — Говорила, що він зриває уроки. А вони: "Він вдома послушний". Сьогодні учні дозволяють собі обговорювати на уроці, в чому одягнений учитель, навіть не збавляючи тону. Враховуючи мій вік, я фізично не могла вдарити учня так, щоб у дитини була черепно-мозкова травма. Сашко після уроку грав на стадіоні у футбол.

Обласний нейрохірург призначив Олександру місяць постільного режиму.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Чмихала побила вчителька англійської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі