субота, 18 травня 2013 14:18

У В'єтнамі жаб'ячі лапки подають з картоплею фрі, а кобру на грилі – з рисовою горілкою
16

Фото: Фото надані Лілією Романчук

Киянка Лілія Романчук у березні повернулася з В'єтнаму. Туристка за два тижні відвідала готель-дерево, місцеві села, ринки та ресторани.

"На вулицях найбільшого в'єтнамського міста Хошимін рідко можна побачити автомобіль, - згадує дівчина. - Усі пересуваються на мотоциклах і мопедах. Серед туристів користуються популярністю мототаксі. Щоб не дихати пилом, усі носять маски або марлеві пов'язки. В'єтнамські жінки часто навіть у спеку носять одяг з довгими рукавами і затуляють від сонця обличчя. У них засмага не вважається модою. Гарною вважають білу, як молоко, шкіру".

За словами дівчини, усі вулиці прикрашають червоні прапори і портрети Хо Ши Міна.

"Першого ж дня розміняли 50 доларів. В обмінному пункті на них нам дали 1 мільйон донгів. Гроші у Вєтнамі заламіновані, щоб не ламалися і не забруднювалися. Ціни смішні. За долар можна купити кілограм екзотичних фруктів, за два – замовити водне таксі, за чотири – придбати футболку".

Згадує, як на сніданок у готелі подавали багато фруктів.

"У В'єтнамі вперше спробувала ананаси з перцем і сіллю. До в'єтнамської кухні треба звикнути. Замість чаю там п'ють кип'ячену воду. Гід направив нас на ринок Бен Тан, де можна купити найсвіжіші і найдешевші морепродукти. За 80 доларів там можуть приготувати кобру на грилі, за 200 – стейк із крокодила".

Лілія з подругою попросили одного з торговців приготувати смажену жабу.

"Жабу нам запекли на грилі. За три долари її принесли на великій тарілці разом з картоплею фрі. Жаба пахла, як запечена курка-гриль і була, на диво, дуже смачною. За сусіднім столиком в'єтнамська сім'я замовила собі тушкованих пацюків з пивом. Під час вечері в ресторані бачили, як італієць замовив собі смажену кобру. Її при ньому обезголовили, кров зцідили і подали з чаркою рисової горілки. Від серця, яке ще билося, італієць відмовився. В'єтнамці вважають, що чоловікам воно підвищує потенцію, а жінкам додає мудрості".

За $50 Ліля з подругою Оксаною переночувала у готелі Ханг-Нга у місті Далат.

"Готель повністю зроблений у формі дерева, - згадують мандрівники. - Кожен номер у ньому нагадує дупло. Відпочити у готелі навряд чи вдасться. В обід лежали у своєму номері, коли зайшло кілька німецьких туристів і почали фотографуватися на фоні нашого душу і туалету. За ночівлю заплатили 50 доларів".

Зараз ви читаєте новину «У В'єтнамі жаб'ячі лапки подають з картоплею фрі, а кобру на грилі – з рисовою горілкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі