четвер, 11 липня 2013 21:33

Огляд Ермітажу краще починати з другого поверху
8

Арка Головного штабу з боку Невського проспекту. Через неї можна вийти до Ермітажу
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА
Будівля Головного штабу. Сцену готують для свята випускників шкіл "Пурпурові вітрила"
Олександрівська колона на Палацовій площі
Туалет на Палацовій площі поблизу Ермітажу

Ермітаж у Санкт-Петербурзі — це один із найбільших музеїв світу. Екскурсоводи розповідають, що потрібні роки, щоб оглянути всі виставлені експонати. Зазвичай у розпорядженні туристів є не більше дня.

Ермітаж — це цілий музейний комплекс, який складається з кількох окремих будівель. Найбільшою з них є Зимовий палац, побудуваний на замовлення дочки Петра І Єлизавети Петрівни архітектором Бартоломео Растреллі (автор Андріївської церки у Києві).

Вхідний квиток в Ермітаж коштує 400 рублів (100 гривень). Для громадян Росії та Білорусі тікети продають за 250 рублів (близько 60 гривень). Якщо хочете фотографувати, то потрібно викласти ще 200 рублів (50 гривень). Квитки продають у касах музею і в терміналах. Краще купувати у терміналах — там менша черга. У перший четвер кожного місяця вхід для всіх безкоштовний.

Інколи туристи стоять годинами у черзі до каси. Тому краще приходити хоча б на відкриття музею. Ермітаж починає приймати відвідувачів з 10:30. Працює до 18:00. У середу робота Ермітажу продовжена до 21:00. Вихідний день - понеділок.

У музей не пускають з рюкзаками і великими сумками. Їх просять здати в гардероб. Також заборонено брати з собою пляшки з водою. При вході можна взяти безкоштовний план Ермітажу. Там виділені місцезнаходження основних шедеврів.

Краще починати огляд не з першого поверху, а відразу з другого. Там знаходяться розкішні палацові інтер'єри, картини Леонардо да Вінчі, Рафаеля, Тиціана, Рубенса, Рембрандта (зокрема, "Повернення блудного сина"), ван Гога, Ель Греко, Франсиско де Гойя, ван Дейка, Гейнсборо та багато інших. Крім картин у залах виставлені скульптури, зброя, посуд, фарфор, кераміка, прикраси, меблі, текстить.

З другого можна відразу піднятися на третій поверх, де виставлені картини Моне, Ренуара, Матісса, Гогена, Сезанна і Пікассо.

Перший поверх присвячений мистецтву Сходу та Античному світу, первісній культурі. Також там є багато адміністративних приміщень — гардероб, туалети, кафе, місця відпочинку для відвідувачів, інформаційні служби та інше.

Відзначимо, що магазини із сувенірами є на всіх поверхах Ермітажу.

Зараз ви читаєте новину «Огляд Ермітажу краще починати з другого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі