четвер, 04 березня 2010 14:02

Американський посол повернув Ермітажу вкрадений медальйон

Американський посол повернув Ермітажу вкрадений медальйон

США в особі свого посла в Москві Джона Байерлі повернули Росії медальйон, викрадений з Ермітажу.

Повідомляється, що невеликий срібний медальйон із зображенням Петра I колись належав російській імператорській сім"ї, а згодом потрапив в Ермітаж. Медальйон був серед 221 експоната петербурзького музею, про викрадання яких стало відомо влітку 2006 року. Частину викраденого Ермітажу вже вдалося повернути.

З"ясувалося, що експонати з музею впродовж довгого часу крала хранителька Ермітажу Лариса Завадська, яка померла в 2005 році. Її вдівець Микола Завадський, який зізнався в пособництві злочину, в 2007 році був засуджений на п"ять років колонії.

Срібний медальйон співробітники російського Слідчого комітету при прокуратурі виявили на якомусь інтернет-аукціоні в США. Вони передали відповідну інформацію в міністерство національної безпеки США, і американська сторона змогла дістати його. Про особу і долю продавця медальйону, а також про те, як до нього потрапив викрадений експонат Ермітажу, не повідомляється.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Американський посол повернув Ермітажу вкрадений медальйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі