середа, 13 січня 2021 15:30

"Кухня була схожа на крамницю м'ясника". Показали, як жили у середньовічному замку
9

У черговому випуску тревел-шоу "Орел та Решка. Чудеса світу" ведуча Василіса Хвостова замовила екскурсію з гідом середньовічним замком. Вона показала, як влаштовано всередині будівлі та дізналася, як жили в стародавні часи. Жінка відвідала замок Марксбург під час поїздки у долину Рейну.

"Він єдиний у долині Рейну не був зруйнований і за 800 років майже не змінився. Екскурсія замком коштує лише €5, але я вирішила не тільки подивитися, а й дізнатися усі цікавинки, тож замовила особисту екскурсію з гідом вартістю €80", - розповіла Хвостова у випуску тревелу, що йде на "Новому каналі".

Екскурсію розпочали з кухні.

"Харчувались у ті часи м'ясом. Усі помилково думають, що на столі зазвичай були картопля, помідори, кукурудза. За часів Середньовіччя в Європі цього було дуже мало, аж поки не відкрили Америку. Тоді полювали на звірів і потім розчиняли їх просто на кухні, тож вона була більше схожа на крамницю м'ясника. Звісно, все одразу не з'їдали, тож зберігали у спеціальних кам'яних шафах. А ще холодильником слугував погріб, який був виритий під замком у горі", - сказала гід Тетяна.

Далі – спальня господині замку. Вона виявилася дуже маленькою, як і меблі там. Усе тому, що в Середньовіччі люди були значно менші, ніж зараз.

Ведуча дізналася, як жили в середньовічному замку
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча дізналася, як жили в середньовічному замку
Ведуча дізналася, як жили в середньовічному замку
Ведуча дізналася, як жили в середньовічному замку
Ведуча дізналася, як жили в середньовічному замку

"Але, насправді, суть не в розмірі людини, а в тому, що спали тоді сидячи. Вважали: якщо ляжеш, то кров з усього тіла та ніг перетече в голову і буде "вибух", – пояснила гід.

У головному залі традиційно приймали гостей, грілися та спілкувалися біля каміну, а на спеціальному мініліфті з кухні піднімали їжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча пожертвувала сиротам майже половину зароблених у Непалі грошей

"Вбиральня знаходилась біля найбільшої зали замку. Каналізації тоді не існувало. На місці туалету була дірка, тож продукти життєдіяльності потрапляли назовні. А зі стін все змивалося дощовою водою", - зазначила Тетяна.

Команда тревел-шоу "Орел та Решка" відправилася у долину ріки Рейн, яка знаходиться в Німеччині. Ця долина вважається одним із чудес Європи. Ведуча Василіса Хвостова орендувала трюковий літальний апарат, щоб ознайомитися з краєвидами.

Зараз ви читаєте новину «"Кухня була схожа на крамницю м'ясника". Показали, як жили у середньовічному замку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі