пʼятниця, 12 квітня 2024 15:23

Назвали найкращі міста світу для піших прогулянок

Назвали найкращі міста світу для піших прогулянок
Найкращі міста для піших прогулянок: рейтинг Фото: pinterest

Дедалі популярним стає відпочинок у містах, де можна спокійно гуляти пішки. Без зайвого поспіху досліджувати місцеві пам'ятки та кулінарні традиції.

Сервіс з організації пішохідних турів GuruWalk склав список зі 100 найкращих міст світу для піших прогулянок. Рейтинг ґрунтується на даних про бронювання та пошук для 800 міст у 120 країнах світу, зроблених на вебсайті сервісу в період з квітня 2023 року по квітень 2024 року, пише Daily Mail.

Як виявилось, найбільш пішохідною країною світу є Іспанія: 28 її міст входять до списку 100 найкращих. Франція фігурує сім разів, а Велика Британія з'являється тричі поряд із Польщею, Колумбією та В'єтнамом. При цьому до списку потрапило тільки одне місто США.

Ну а найкращим містом світу для піших прогулянок визнали столицю Італії - Рим, де є безліч пам'яток світового класу, від Колізею до Пантеону, до яких легко дійти пішки.

Топ-10 найкращих міст світу для піших прогулянок

1. Рим, Італія.

2. Будапешт, Угорщина.

3. Барселона, Іспанія.

4. Мадрид, Іспанія.

5. Флоренція, Італія.

6. Лісабон, Португалія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Мілана до Мумбаї: які найкрутіші другі міста світу після столиць

7. Прага, Чехія.

8. Амстердам, Нідерланди.

9. Лондон, Велика Британія.

10. Порту, Португалія.

Перший сезон відпусток завжди припадає на весняні місяці. Мандрівники з усього світу називають найкращі туристичні напрямки для весняних канікул.

У списку популярних міжнародних напрямків, де прагнуть насолодитись весною, лідирують Орландо, і Канкун, Пунта-Кана і Мехіко.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращі міста світу для піших прогулянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі