пʼятниця, 23 лютого 2024 13:55

Від Мілана до Мумбаї: які найкрутіші другі міста світу після столиць
10

Столиці країн часто переоцінюють, а тому туди їдуть чи не найбільше туристів. Париж, Амстердам, Берлін: усі вони зачаровують. Але там занадто людно.

Ви будете в захваті від других міст, які не менше вражають.

Автор: pixabay
  Мумбаі, Індія
Мумбаі, Індія

Видання The Independent перерахувало найкращі другі за величиною міста в різних країнах, на які варто звернути увагу.

Гамбург, Німеччина. Друге за величиною німецьке місто (і найбільше нестолічне місто ЄС) набагато легше досліджувати, ніж величезний і переповнений Берлін – завдяки зручному для навігації історичному центру, що включає внесені до списку ЮНЕСКО райони Шпайхерштадт і Конторхаус. І поки Берлін славиться своїми клубами, Гамбург більше спеціалізується на культурі – чого тільки варта Ельбська філармонія і місцеві музеї.

Автор: pinterest
  Гамбург, Німеччина
Гамбург, Німеччина

Мумбаї, Індія. Делі може бути столицею Індії, але будьмо чесними – йому не вистачає зовнішнього вигляду. На відміну від другого за величиною міста країни Мумбаї, яке має другу за величиною (і внесену до списку ЮНЕСКО) колекцію будівель в стилі арт-деко після Майамі. А ще тут розташований один з найбільших рибних ринків у світі – справжній рай для гурманів.

Автор: pinterest
  Мумбаї, Індія
Мумбаї, Індія

Тарту, Естонія. Як би туристів не манив Таллінн з його внесеним до списку ЮНЕСКО старим містом, існує безліч причин, чому друге за величиною місто Естонії також заслуговує на увагу. Тарту стане культурною столицею Європи в 2024 році – і це заслужена нагорода для міста, в якому розташований один з найстаріших університетів світу і більше 20 музеїв.

Автор: pinterest
  Тарту, Естонія
Тарту, Естонія

Монреаль, Канада. Наповнений парками Монреаль перевершує канадську столицю Оттаву (столицю Канади) з низки причин – для початку, Монреаль є домом знаменитого Цирку Дю Солей і вважається найбільш екологічно стійким містом Північної Америки.

Автор: pixabay
  Монреаль, Канада
Монреаль, Канада

Краків, Польща. Друге за величиною польське місто було двічі перебудовано в 13 столітті після спустошливих монгольських вторгнень, але вціліло практично неушкодженим під час Другої світової війни – на відміну від Варшави, яку довелося перебудовувати з нуля, Краків сповнений старовинних будівель і пам'ятників, будь то Вавельський королівський замок 16-го століття або музей "Підземний ринок".

Автор: pinterest
  Краків, Польща
Краків, Польща

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приголомшливі скелі, золоті піски та блакитні води: 10 найкращих пляжів світу

Цюріх, Швейцарія. Берн, можливо, і є столицею Швейцарії, але він також є одним з найменших міст – з населенням всього 133 тисяч чоловік в порівнянні з 1,4 мільйонами жителів Цюріха. І там точно є що подивитися.

Автор: pinterest
  Цюріх, Швейцарія
Цюріх, Швейцарія

Мілан, Італія. Неймовірну красу Рима неможливо заперечувати, але є щось чудове в стриманій елегантності Мілана, який до того ж набагато легше досліджувати. Наприклад, з міланського аеропорту Лінате до центру міста на таксі можна дістатися всього за 20 хвилин, а нова лінія метро дозволяє мандрівникам прямо з аеропорту попрямувати до Міланського собору.

Автор: pinterest
  Мілан, Італія
Мілан, Італія

Суонсі, Вельс. В останні роки Суонсі, а не Кардіфф, перетворився на столицю прибережної прохолоди не тільки завдяки своїй близькості до стежки узбережжя Вельсу, а й завдяки шквалу нових культурних подій.

Автор: pinterest
  Суонсі, Вельс
Суонсі, Вельс

Сідней, Австралія. Канберра може бути столицею Австралії, але вона сильно поступається в плані культури і мистецтва. Канберрі також не вистачає пляжів – на відміну від Сіднея, де їх понад 100.

Автор: pinterest
  Сідней, Австралія
Сідней, Австралія
Перший сезон відпусток завжди припадає на весняні місяці. Мандрівники з усього світу називають найкращі туристичні напрямки для весняних канікул.

У списку популярних міжнародних напрямків, де прагнуть насолодитись весною, лідирують Орландо, і Канкун, Пунта-Кана і Мехіко.

Зараз ви читаєте новину «Від Мілана до Мумбаї: які найкрутіші другі міста світу після столиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі