пʼятниця, 17 лютого 2012 00:00

Гондольєри дарують шампанське

— У лютому у Венеції відкривають карнавал, ціни піднімають утричі. Тому їздила у листопаді, коли туристів найменше. За переїзд туди й назад заплатили 350 євро за двох, — розповідає киянка 26-річна Марина Бурлака.

Більшість готелів мають вихід до води, туристи чекають водне таксі на березі.

— Замовили катер. Приплив чоловік на гондолі. За годину правив 115 євро. За 15 хвилин підійшли ще четверо туристів, поділили ціну. Бачили, як у вузькій вулиці застряли три гондоли.

Дорогою гондольєр співав. Казав, якщо перевозить лише двох туристів, дарує їм пляшку шампанського.

— На головну площу Сан-Марко пішли зранку, коли йде меса у соборі. Туристів тоді небагато, зате повно голубів. Почали годувати їх насінням, але місцеві попередили: недавно за це ввели штраф 50 євро.

Гіди пропонують повезти на фабрику венеційського скла. Проїзд в один бік коштує щонайменше 150 євро, тому більшість купують вироби у дрібних торговців.

— Майстер хвилин за 5 зробив із розбитої пляшки зеленого коника за 10 євро. Запевняв, муранське скло ніколи не б'ється. Але надвечір у нашого коника копито відламалося.

Зараз ви читаєте новину «Гондольєри дарують шампанське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі