середа, 26 грудня 2012 07:00

За Фалькао треба буде заплатити 60 мільйонів євро

Автор: фото: Reuters
  Нападаючий ”Атлетіко” Радамель Фалькао (праворуч) проти захисника ”Барселони” Карлеса Пуйоля у матчі лідерів чемпіонату Іспанії 16 грудня. ”Барселона” перемогла — 4:1. Єдиний гол  мадридців забив Фалькао
Нападаючий ”Атлетіко” Радамель Фалькао (праворуч) проти захисника ”Барселони” Карлеса Пуйоля у матчі лідерів чемпіонату Іспанії 16 грудня. ”Барселона” перемогла — 4:1. Єдиний гол мадридців забив Фалькао

З 1 по 31 січня західноєвропейські клуби можуть купувати нових футболістів.

Наводимо п'ятірку найбільш значних трансферних фігур на зимовому ринку.

Радамель Фалькао, 26 років, "Атлетіко" (Мадрид, Іспанія).

Позиція: центрфорвард.

Потенційна вартість: 60 млн євро.

Потенційні покупці: "Реал" (Мадрид, Іспанія), "Челсі" (Лондон, Англія), "Манчестер Сіті" (Англія).

Колумбієць постійно прогресує, регулярно забиває, збільшує свою трансферну ціну та ще й незаграний у нинішній Лізі чемпіонів. Від запрошення Фалькао не відмовився б жоден тренер. "Атлетіко" готовий продати футболіста. Питання — ціна. Вирішити його можуть тільки клуби з величезними фінансовими можливостями.

Роберт Левандовський, 24 роки, "Боруссія" (Дортмунд, Німеччина).

Позиція: центрфорвард.

Потенційна вартість: 30 млн євро.

Потенційні покупці: Манчестер Юнайтед", "Ювентус" (Турин, Італія), "Манчестер Сіті", "Арсенал" (Лондон, Англія).

Ключовим фактором відходу поляка з "Боруссії" може стати лише бажання бомбардира змінити чемпіонат. Адже нинішній клуб форварда надуспішно грає в Лізі чемпіонів, показує чудовий футбол, у якому Левандовський виглядає дуже органічно. Відлякати від переходу Роберта може приклад колишніх лідерів дортмундців — Сіндзі Кагави та Нурі Шахіна, які залишили команду, загубилися в нових колективах. Коштує поляк менше за Фалькао, але "Юве", МЮ і "Арсенал" сто разів подумають, перш ніж брати Левандовського взимку. Бо в Лізі чемпіонів 2012/13 футболіст їм допомогти не зможе. А от МС цей фактор не обходить.

Фернандо Ллоренте, 27 років, "Атлетік" (Більбао, Іспанія).

Позиція: центрфорвард.

Потенційна вартість: 20 млн євро.

Потенційні покупці: "Ювентус", "Манчестер Сіті", "Арсенал".

Після торішнього успіху "Атлетіка" Фернандо не приховував бажання перейти до сильнішої команди. Проти цього виступив клуб та тренер Марсело Бьєлса, який і дотепер не приховує бажання залишити Ллоренте в Більбао. Не переїхавши до іншої команди влітку, Ллоренте втратив місце в основі й у цьому сезоні лише в одному матчі чемпіонату виходив на поле зі стартових хвилин. Є одним із найкращих нападників, що грають головою — останні два сезони в Прімері він найбільше за будь-кого забивав головою. У нинішньому клубі грати не хоче. Основний претендент — "Ювентус", який зможе дозаявити нападаючого на матчі плей-оф Ліги чемпіонів.

Уеслі Снейдер, 28 років, "Інтер" (Мілан, Італія).

Позиція: центральний півзахисник.

Потенційна вартість: 25 млн євро.

Потенційні покупці: "Парі Сен-Жермен" (Париж, Франція), "Манчестер Юнайтед", "Анжи" (Махачкала, Росія).

"Інтер" хотів зменшити голландцю зарплату. Футболіст — проти. Через це втратив місце в основному складі. Міланський клуб не приховує, що відкритий до пропозиції стосовно Снейдера. Може піти до "Парі Сен-Жермен" — там у керівництві Леонардо, колишній тренер голландця. Також давній інтерес до футболіста виявляють "Анжи" та МЮ.

Дідьє Дроґба, 34 роки, "Шанхай" (Китай).

Позиція: центрфорвард.

Потенційна вартість: 10 млн євро.

Потенційні покупці: "Ювентус", "Мілан".

У травні Дроґба виграв Лігу чемпіонів і поїхав з Європи. Здавалося, назавжди. Але клас івуарійця високий, а італійським грандам класний форвард потрібен. Ціна на Дідьє порівняно невисока — форвард немолодий. Інша річ, що футболіст хоче чималий особистий контракт, а на Апеннінах тепер рахують кожну копійку.

Зараз ви читаєте новину «За Фалькао треба буде заплатити 60 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі