четвер, 28 жовтня 2010 04:17

Возняцкі стала найкращою без жодної перемоги на турнірі Великого Шолома

Автор: фото: REUTERS/Fadi Al-Assaad
  Каролін Возняцкі нині виступає на підсумковому турнірі року в Досі, Катар
Каролін Возняцкі нині виступає на підсумковому турнірі року в Досі, Катар

Данська тенісистка 20-річна Каролін Возняцкі стала першою ракеткою світу. Вона посунула з вершини рейтингу американку Серену Вільямс.

Батько і тренер Петер возив Каролін на турніри щотижня, не давав перепочинку. Поставив їй мету: стати першим номером до кінця 2010-го. Фахівці щоразу робили припущення, коли Каролін виснажиться та програє. Але всупереч усьому вона виграла два найбільших турніри азійської серії в Токіо та Пекіні. Остання перемога в Китаї стала для неї шостою за рік та забезпечила перший рядок рейтингу.

Возняцкі заявила про себе два роки тому. Вона виграла три турніри та закінчила рік на 12-му місці. Каролін визнали найперспективнішою тенісисткою року. До того вона успішно грала в юніорах, вигравала Вімблдонський турнір.

Тенісистка стала другою наймолодшою найкращою ракеткою в історії, яка не вигравала жодного турніру серії Великого Шолома. До неї такий шлях пройшла американка Трейсі Остін. Вона потім спромоглася виграти два чемпіонати США. Цьогоріч у Нью-Йорку Каролін поступилася у фіналі.

Зазвичай за неї вболівають навіть байдужі глядачі на всіх турнірах. Возняцкі постійно усміхається, не має зіркової хвороби, може запросто поговорити з будь-яким уболівальником.

Каролін не володіє сильним ударом, але надзвичайно швидко рухається по корту. Б'є по м'ячу, не даючи йому опуститися.

Зараз ви читаєте новину «Возняцкі стала найкращою без жодної перемоги на турнірі Великого Шолома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі