пʼятниця, 28 вересня 2007 15:12

Володимир Вірчіс почав пити

Український боксер Володимир Вірчіс, 34 роки в рейтингу WBC перемістився на перше місце. Тимчасовим чемпіоном світу з боксу оголошений нігерієць Самуель Пітер. Бо 6 жовтня Олег Маскаєв через травму відмовився захищати свій титул.

— Було б логічно зустрітися з Пітером, — каже Вірчіс кореспонденту "ГПУ". Розмовляємо російською по телефону. — Але давайте зачекаємо три тижні: вийде жовтневий рейтинг WBC, організація оголосить рішення. Але шостого жовтня битися з Пітером не можу. Підготовка до бою займає не менш ніж вісім тижнів.

Нині ви — чемпіон Європи. Офіційний претендент на це звання — українець Олександр Дмитренко. Коли відбудеться ваше протистояння?

— Можливо, ніколи. У нас спільний промоутер — Клаус-Пітер Коль. Він покладає на Дмитренка великі надії й навряд чи випустить його на ринг проти мене. 2005 року я уже зустрічався з надією Коля Тарасом Біденком і нокаутував його.

Коли ви плануєте провести наступний бій?

— Нещодавно з менеджером їздив до Німеччини. З"ясовували це питання. Раніше планувалося, що вийду на ринг 20 жовтня. Потім перенесли бій на 17 листопада.

Це буде захист титулу чемпіона Європи?

— Як один із варіантів. Є ще два. Перший — "ілюмінатор". Це бій, переможець якого стає офіційним претендентом на титул чемпіона світу. Другий — я зустрічаюся з боксером із першої десятки WBC і зміцнюю свої позиції в рейтингу.

Фахівці дорікають вам у несерйозному ставленні до боксу. Мовляв, якби займалися серйозно, були б уже чемпіоном світу. Що скажете на це?

— Спочатку я справді не мав великих амбіцій. Але коли виникла перспектива зустрітися з Пітером, переглянув свою позицію.

Кілька років тому прочитав, що ви не вживаєте алкоголю. Ситуація не змінилася?

— Два роки тому таки почав пити. Сподобалося. Помірна кількість коньяку чи вина навіть допомагає. М"язи розслаблює, знімає психологічний тиск.

Нещодавно бачив вас на хокеї. Захоплюєтеся цим видом спорту?

— Керівники "Сокола" Слава Завальнюк та Вадік Сисюк запросили на матч. Сто років не був на хокеї. Соромно зізнатися: забув, що грають три періоди по 20 хвилин "чистого" часу. Треба надолужувати. Планую ходити на "Сокіл" і надалі.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Вірчіс почав пити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі