вівторок, 03 вересня 2019 00:55

Василь Ломаченко виграв третій титул

Автор: REUTERS
  Василь Ломаченко (ліворуч) переміг Люка Кемпбелла за очкам
Василь Ломаченко (ліворуч) переміг Люка Кемпбелла за очкам

У ніч проти неділі, 1 вересня, український легковаговик Василь Ломаченко, 31 рік, на "О2 Арені" в Лондоні, Велика Британія, з великою перевагою в очках переміг місцевого однолітка Люка Кемпбелла. За підсумком 12 раундів бою судді віддали перемогу Василеві — 119:108 двічі та 118:109. Він утретє захистив титул Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і вдруге — Всесвітньої боксерської організації (WBO), а також здобув вакантний титул Всесвітньої боксерської ради (WBC).

Ломаченко тепер має 14 перемог, 10 нокаутів та одну поразку. Кемпбелл зазнав третьої поразки, має 20 перемог, 16 нокаутів.

Початкові два раунди уродженець Білгород-Дністровського Одеської області витратив на розвідку. Далі підвищив темп і мав очевидну перевагу. Збільшував її від раунду до раунду. Міг завершити бій достроково — не вдалося. Наприкінці п'ятого раунду Кемпбелл пропустив декілька відчутних ударів, скорчився після удару по печінці й подальшої серії по корпусу і в голову. Але прозвучав гонг. В одинадцятому раунді Василь таки відправив суперника в нокдаун після затяжної серії, але чомусь не пішов на добивання.

Статистика підтвердила перевагу Ломаченка. 211 його ударів із 527 проведених влучили в ціль — це 40%. Кемпбелл завдав 420 ударів, з яких влучними був 131–31%.

— Звичайно ж, тепер я хочу битися за четвертий титул, — заявив Ломаченко у післяматчевому інтерв'ю. — Із переможцем бою Річард Коммі (володар титулу Міжнародної боксерської федерації з Гани. — ГПУ) — Теофімо Лопес (претендент зі США. — ГПУ). Я б вважав за краще бій із Лопесом, але не думаю, що він переможе (суперники мають зустрітися 14 грудня. — ГПУ).

Василеві все важче нокаутувати природних легковаговиків — вони всі переважають його в габаритах. І якщо в попередній ваговій категорії була серія із чотирьох "ноу мас" — "більше не треба", то тут картина інша.

Два з чотирьох поєдинків пройшли всю дистанцію, а в бою з Хорхе Лінаресом і взагалі Ломаченко вперше побував у нокдауні.

Василеві точно слід перестати заглядати в першу напівсередню вагу — до 63,5 кг. Туди він може спробувати зайти одноразово і лише "для історії" — зустрітися колись у далекому майбутньому з відносно безпечним чемпіоном, щоб підкорити четверту вагову категорію. Приглядатися треба до чемпіонів із нижчих категорій. Звісно, після того, як досягне цілі в цій — збере всі чотири титули за основними версіями. Американці Джервонта Девіс і Гері Рассел, мексиканці Мігель Берчельт і Лео Санта Круз — там вистачає з ким боксувати. Бої з ними будуть справжніми мегафайтами. І забути вже остаточно Майкі Гарсію та ще більших хлопців.

— Ломаченко тепер у списку найвеличніших разом із Мохаммедом Алі, Марвіном Хаглером, Реєм Леонардом, Флойдом Мейвезером, Оскаром Де Ла Хойєю, Менні Пак'яо, — заявив в інтерв'ю просто в ринзі після бою промоутер українця Боб Арум. — Мета — четвертий титул. Ломаченко битиметься з найкращими в легкій, другій напівлегкій або в напівлегкій вазі. Тільки з найкращими. Тому що він реально особливий.

Колишній абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі Олександр Усик отримав суперника для свого дебютного поєдинку в над­важкій вазі. 12 жовтня в Чикаго, США, він зустрінеться з 33-річним Тайроном Спонгом із Нідерландів — 14 перемог у 14 боях, 13 нокаутів. Олександр Усик виграв усі 16 своїх боїв, 12 нокаутів.

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко виграв третій титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі