четвер, 20 листопада 2008 16:37

"Юссуф може зіграти в Лондоні"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
   Ігор Суркіс вважає недільну перемогу ”Шахтаря” над ”Динамо” закономірною, але стверджує, що єдиний гол був забитий з офсайда
Ігор Суркіс вважає недільну перемогу ”Шахтаря” над ”Динамо” закономірною, але стверджує, що єдиний гол був забитий з офсайда

22 листопада президенту київського "Динамо" Ігореві Суркісу виповнюється 50 років. Минулої неділі його команда поступилася донецькому "Шахтареві" у виїзному матчі чемпіонату України — 0:1.

— Абсолютно спокійно сприйняв програш, — каже "ГПУ" Суркіс. — Немає непереможних команд. Матч у Донецьку був рівним та обопільногострим. Моя команда боролася, й червоніти за неї не доводиться. Хоча й мали кадрові пробоїни — Нінкович, Юссуф, Михалик. Про Корреа з Гусєвим доки не згадуємо. Ще й Несмачний зламався, і ми змушені були перевести Каддурі на лівий фланг оборони, хоча марокканець останнім часом ефективний на позиції опорного півзахисника. Мені сподобався в Донецьку молодий Ярмоленко. Не забив, але з досвідом це прийде. Взагалі, ми не такі фаворити, щоб вигравати в Донецьку в "Шахтаря". І так там більше трьох років не програвали.

Єдиний гол "Динамо" гравець "Шахтаря" Вілліан забив після передачі Брандау, який був у офсайді. "Динамо" програло через помилку суддів?

— Треба чітко розділити два поняття. Перше: "Шахтар" переміг закономірно. Друге: вирішальний гол був проведений з офсайду. Судді не були упередженими, вони просто помилилися. З іншого боку, арбітри такого рівня повинні реагувати на такі очевидні офсайди.

Нічого, колись арбітри помиляться і на нашу користь. Але хотілося, щоб наші суперники реагували на огріхи суддів, як я. Головний тренер "Шахтаря" оцінив суддівство як нормальне, європейського рівня. А якби все трапилося навпаки, яким тоді було б суддівство?

Браво, Федерація? (два роки тому під час матчу "Динамо" — "Шахтар" головний тренер гірників Мірча Луческу, незадоволений роботою португальського арбітра, був вилучений з лави запасних і вигукнув "Браво, Федерація!". — "ГПУ")

— Правильно ви говорите.

Чому в останніх матчах невдало діє Бангура?

— Нічого. Це класний форвард. Просто гольове відчуття останнім часом втратив.

Очкова перевага над "Шахтарем" дозволяє говорити, що "Динамо" — чемпіон?

— Не знаю. Я так скажу: якби перед 16 листопада ми не мали 15 пунктів переваги, "Динамо" зіграло б по-іншому. Але великий тренер Сьомін, враховуючи турнірні реалії, спробував іншу модель гри. Я так розумію, тому, що в Лондоні проти "Арсеналу" нам треба навіть не внічию зіграти, а перемогти. А якби ми хотіли зіграти внічию в Донецьку, поставили б 1 нападаючого і 5 захисників. І я ще подивився б, чим цей матч закінчиться.

Чемпіонат України став для "Динамо" самодостатнім турніром?

— Принаймні і рівень цих змагань росте, а головне — ціна перемоги в ньому: місце у груповому турнірі Ліги чемпіонів 2009/2010. Тому ми серйозно ставимося до внутрішнього чемпіонату. Більше того, зробимо все, щоб пройти далі в Лізі чемпіонів уже нині. Але розумію, що за рік Сьомін команди не збудує. Ми можемо фінішувати нині у Лізі і першими, й четвертими. Думаю, все вирішить домашній матч із "Фенербахче" 10 грудня. Чи відійшов я від шоку після поєдинку з "Порту"? Якби ні, ви мені не дзвонили б. Лежав би тепер у лікарняній палаті.

Хто із травмованих гравців "Динамо" зможе вийти на поле в Лондоні?

— Я розмовляв із Юссуфом сьогодні (розмова відбувалася 17 листопада. — "ГПУ"). Цілком імовірна його поява на "Емірейтс". Ну а Михалик має такі бійцівські якості, що я практично не сумніваюся: він вийде проти "Арсеналу".

Зараз ви читаєте новину «"Юссуф може зіграти в Лондоні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі