четвер, 04 вересня 2008 20:26

"Україна та Білорусь зіграють 1:1"

  Олександр Хацкевич: ”Шкода, що мінчанин Мілевський грає за Україну. Він нині у чудовій формі
Олександр Хацкевич: ”Шкода, що мінчанин Мілевський грає за Україну. Він нині у чудовій формі

6 вересня у Львові збірна України стартує у відбірному турнірі Кубка світу-2010. Суперник — збірна Білорусі. Кореспондент "ГПУ" напередодні поєдинку зателефонував колишньому гравцеві київського "Динамо" та білоруської національної команди Олександрові Хацкевичу, 34 роки. Нині він очолює білоруський "Вітебськ".

На матч до Львова поїдете? — запитую.

— Ні. "Вітебськ" матиме поєдинок на Кубок Білорусі, тому матч збірних дивитимуся по телевізору.

20 серпня білоруси приймали аргентинців і зіграли внічию — 0:0. Які враження від гри господарів?

— Результат наша команда здобула завдяки ігровій дисципліні й бажанню показати гідну гру перед глядачем. Аргентинці нічого особливого в атаці не продемонстрували. Натомість захисники гостей пару разів напружилися.

Ще до Євро-2008 Білорусь зіграла в гостях унічию з майбутнім віце-чемпіоном континенту — Німеччиною. Цей результат разом із матчем проти Аргентини означає, що білоруси можуть розраховувати на путівку до фінальної частини Кубка світу-2010?

— Не перебільшуйте. Думаю, з нашої групи вийдуть Хорватія та Англія. Ці команди рівні за класом. Хто буде першим, сказати не візьмуся. Українці мають непогану команду, але вона на стадії переформування. Був на березневому поєдинку Україна — Сербія. Михайличенко добре працює, але все-таки проблеми у взаємодії між ланками українці мають.

А що скажете про білоруську збірну, яку тренує німецький фахівець Бернд Штанґе?

— Команда "зубаста". Дисциплінована. Зірок з неба не хапає, але покусати може.

Чи можна вважати білорусів командою однієї людини — Олександра Глєба?

— Олександр — лідер, це однозначно. Але в нього ті самі проблеми, які свого часу мав в українській збірній Андрій Шевченко. У клубі Глєб грає з партнерами вищого рівня, ніж у збірній. Тому футболістові "Барселони" слід перелаштовуватися. Це він робить досить успішно, але все одно потрібен час, щоб партнери — пристойні, відзначу, гравці — повністю розуміли Олександра.

Чи правильно говорити, що Глєб кращий за Белькевича?

— Ні, звісно. За манерою гри ці півзахисники різні. Валік — тонкий гравець, майстер останньої передачі, диригент. Глєб має чудову швидкість, уміло діє на фланзі. Якби їхній зірковий час співпав у збірній Білорусі, ця команда навела б такого шороху!

У відборі до Кубка світу-2002 ви двічі грали проти України. Чим запам"яталися ті матчі?

— У Києві було незвично виходити на поле "Олімпійського", знаючи, що трибуни налаштовані проти тебе. Нічого — впоралися. Зіграли 0:0, але мали пристойний вигляд. У Мінську нас переграв Андрій Шевченко, який забив двічі.

Після мінського поєдинку тодішній наставник Білорусі Едуард Малофєєв закинув вам та Белькевичу, що уникали боротьби на полі.

— Це внутрішня ситуація. Я не хочу повертатися до неї.

Які тепер у вас стосунки з Малофєєвим?

— Ми бачимося у федерації футболу Білорусі. Вітаємося. Я можу спокійно подивитися Едуардові Васильовичу в очі. Чи може він? Не знаю.

Нинішній Андрій Шевченко може створити проблеми білорусам?

— Шева на це здатен завжди. Так, йому 31 рік. Але це той вік, коли автоматично знаєш, де треба опинитися, щоб забити. Думаю, Андрій вийде у стартовому складі на львівський матч. Але якби тільки в ньому була проблема. Мілевський нині, а я дивився обидва матчі проти "Спартака", в чудовій формі. Устигає й бігати, й віддавати, й забивати. За цими двома нашим буде важко встежити. Особливо прикро, що Мілевський, уродженець Мінська, виступатиме проти Білорусі. Такого гравця втратили!

Подейкували, ви з Белькевичем теж могли грати за Україну. Правда?

— Чутки й не більше. Таких думок у мене не було.

Як закінчиться львівський матч?

— Унічию — 1:1.

Заявка збірної України на матчі з Білоруссю та Казахстаном


Воротарі — Андрій П"ятов, Рустам Худжамов (обидва — "Шахтар"), Олександр Шовковський ("Динамо"); захисники — В"ячеслав Шевчук, Олександр Кучер (обидва — "Шахтар"), Тарас Михалик, Андрій Несмачний (обидва — "Динамо"), Григорій Ярмаш ("Ворскла"), Віталій Мандзюк ("Арсенал"), Андрій Русол ("Дніпро"); півзахисники — Максим Калініченко, Сергій Назаренко (обидва — "Дніпро"), Олександр Алієв ("Динамо"), Олексій Гай ("Шахтар"), Анатолій Тимощук ("Зеніт", Росія), Євген Левченко ("Гронінген", Нідерланди), Сергій Кравченко ("Ворскла"); нападаючі — Андрій Воронін ("Герта", Німеччина), Андрій Шевченко ("Мілан", Італія), Володимир Гоменюк ("Таврія"), Євген Селезньов ("Шахтар"), Артем Мілевський ("Динамо").

Зараз ви читаєте новину «"Україна та Білорусь зіграють 1:1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі