середа, 23 червня 2010 03:42

Україна програла словакам

Автор: фото з сайта www.isport.ua
  Леонід Захаров очолив збірну України 2007 року. Під його керівництвом команда посіла останнє, 16-те місце, на Євро-2010
Леонід Захаров очолив збірну України 2007 року. Під його керівництвом команда посіла останнє, 16-те місце, на Євро-2010

Гандбольна збірна України не змогла пробитися до фінальної частини чемпіонату світу. У матчах плей-офф українці зустрічалися зі словаками. Тиждень тому наші спортсмени перемогли в гостях 30:25, а минулої неділі поступилися — 21:30.

— Наші опоненти в одному й тому ж складі грають уже кілька років, — пояснює головний тренер збірної Леонід Захаров, 68 років. — Ми ж значно омолодили склад і постійно несемо кадрові втрати. За три роки праці мені вдалося створити свою збірну, але умови, в яких ми тренуємося, не можна порівняти з суперниками.

Після поразки Захаров заговорив про відставку.

— Я не можу працювати в таких умовах. Школа українського гандболу має авторитет у всьому світі. У нас було достатньо сильних гравців, постійно з"являються нові виконавці. Але за економічним станом ми далеко позаду. Усі користуються літаком, а ми — автобусом. Щоб зіграти два товариські матчі в Румунії, витратили 27 годин на дорогу.

Жіноча збірна має таке ж фінансування, але постійно грає у фінальних частинах чемпіонату світу та Європи.

Захаров оголосив про відставку

— У жіночому гандболі менша конкуренція, — парирує Захаров.

Про погану фізичну готовність підопічних тренер не сказав жодного слова. На початку року він конфліктував із Федерацією гандболу країни, яка оголосила про усунення фахівця з посади після чемпіонату Європи-2010, де Україна посіла останнє місце, 16-те. Тоді тренер утримався завдяки позиції Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту.

Зараз ви читаєте новину «Україна програла словакам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі