вівторок, 11 червня 2019 00:40

Україна зіграє з Італією у півфіналі Кубка світу

Футбольна збірна України вийшла до півфіналу Кубка світу серед 20-річних. Турнір проходить у Польщі. У чвертьфінальному матчі підопічні тренера 61-річного Олександра Петракова виграли в Колумбії — 1:0. На 11-й хв. м'яч забив нападаючий Данило Сікан. Він належить "Шахтареві", а грає в "Маріуполі" на правах оренди.

— На відміну від перших матчів, у нашої команди з'явилася гра, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 58 років. — Україна володіла перевагою, мала більше гострих моментів. Сікан може зробити гол із нічого. Данило пішов за безнадійним м'ячем, змусив воротаря суперника помилитися й забив у порожні ворота. У кожному матчі хлопець діє різнопланово: то в силовій манері, то на випередження. "Вибуховий" форвард — із такими важко захисникам. Якби грав за "Аякс" — був би вже капітаном команди. А в "Маріуполі" протирає лаву запасних і не має жодного шансу стати основним.

Наступний суперник — Італія. Захист апеннінської команди здатний "виключити" Сікана з гри?

— Данило матиме чи не найсерйознішу опіку за кар'єру. Італія — дисциплінована футбольна нація, яка винайшла систему гри в захисті. Захисники будуть пильні з ним, діятимуть на межі фолу.

На гру з Італією в півфіналі через травму навряд чи вийде центральний захисник Денис Попов. Олександр Сафронов здатний його замінити?

— Знаю Сафронова ще по змаганнях у другій лізі, де він виступав за "Дніпро-1". Універсальний гравець. Але Денис Попов — лідер на полі й поза ним. До того ж другий бомбардир збірної. Це велика втрата для нашої збірної. Навряд чи будь-яка заміна буде повноцінна. Аналогічна втрата — Цитаїшвілі, який не гратиме через дискваліфікацію. Кащук не здатен грати настільки якісно.

Психологічно ми будемо готові до матчу чи задовольнимося виходом до півфіналу?

— Тим, хто вважає завдання виконаним, у Петракова завжди є заміна на полі. Повторюся — у нас з'явилася своя гра. А це така річ: якщо піймаєш — буде з тобою до завершення турніру. Наша збірна вперше вийшла до півфіналу й перспектива виграти золоті медалі сильніша за думку про досягнуту мету.

Матч Україна — Італія відбудеться 11 червня, вівторок, і розпочнеться о 18:30 за київським часом. Телетрансляцію проведе Перший національний. Італійці, як і Україна, посіли перше місце в групі. У 1/8 фіналу обіграли Польщу — 1:0, у чвертьфінали здолали Малі — 4:2.

У іншому поєдинку 1/2 фіналу Еквадор зустрінеться з Кореєю.

Зараз ви читаєте новину «Україна зіграє з Італією у півфіналі Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі