четвер, 12 листопада 2009 18:48

У суботу наші грають із греками

— Очевидно всі наші суперники думали, що Греція — оптимальний варіант. Але перемоги дістаються не завдяки репутації, а на футбольному полі, — каже Теофаніс Гекас, 29 років, лідер нападу збірної Греції. — Усі пам"ятають, чим закінчився чемпіонат Європи-2004 (турнір виграли греки, яких ніхто не вважав фаворитами. — "ГПУ").

14 листопада Греція й Україна зіграють перший матч плей-офф за право виходу до фінальної частини Кубка світу. Після жеребкування всі погодилися, що греки — зручніший суперник, ніж Франція, Португалія або Росія. Згадується 1999 рік, коли для потрапляння на Євро-2000 Україні треба було обіграти, як тоді здавалося, слабку Словенію. Не вийшло.

Національна команда України ніколи не долала бар"єр плей-офф. Крім словенців, 1997-го ми не пройшли Хорватію, а через чотири роки — Німеччину. Обидва рази на кону також стояла путівка на Кубок світу.

Матч розпочнеться о восьмій вечора

Зате 2005-го молодіжна збірна обіграла у стикових матчах Бельгію і потім стала віце-чемпіоном Європи. Тренував ту команду Олексій Михайличенко — нинішній наставник національної збірної.

Україна та Греція зустрічалися між собою чотири рази. У кваліфікації на Євро-2004 команда Леоніда Буряка перемогла вдома 2:0 та програла в гостях 0:1. У відборі до Кубка світу-2006 підопічні Олега Блохіна в Києві зіграли внічию 1:1, а на чужому полі виграли 1:0.

Матч розпочнеться о 20.00 за київським часом у суботу, 14 листопада, на Олімпійському стадіоні Афін.

Зараз ви читаєте новину «У суботу наші грають із греками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі