четвер, 19 листопада 2009 18:14

У суботу "Динамо" прийматиме "Шахтар"

 

У суботу, 21 листопада, відбудеться найцікавіший матч українського чемпіонату "Динамо" — "Шахтар".

У внутрішньому турнірі команди не грали три тижні. Під час паузи динамівці, незалучені до національних збірних, 10 днів готувалися до поєдинку на заміський базі в Кончі-Заспі. "Шахтар" наприкінці минулого тижня злітав до Туреччини, де провів два матчі. Перший — проти збірної Болгарії, яка у відбірному турнірі Кубка світу поступилася Італії та Ірландії. Поєдинок закінчився внічию — 0:0. Другий матч "Шахтар" виграв у турецького "Анталіяспору", нині 11-ї команди місцевого чемпіонату, — 4:3.

За "Динамо" зможе зіграти півзахисник Огнен Вукоєвич. Він отримав червону картку у кубковій грі команд, і був дискваліфікований прем"єр-лігою на три матчі. Але Федерація футболу пом"якшила покарання до одного поєдинку. Хорват його відсидів у грі проти "Карпат".

Судитиме матч 40-річний одесит Віктор Швецов. Він працював на матчі цих команд у фіналі Кубка України-2008 і вилучив з поля п"ятьох футболістів. "Шахтар" тоді переміг — 2:0

Переваги "Динамо"

1. Мотивація. За останні два роки кияни не виграли у принципового суперника жодного вирішального матчу. Травнева домашня перемога не мала турнірного значення для жодної з команд. Крім того, Валерій Газзаєв уперше програв в Україні "Шахтареві" і також прагнутиме реваншу.

Кияни не можуть виграти з 24 жовтня

2. Турнірна ситуація

Кияни випереджають суперника на чотири очки. Навряд чи вони свідомо гратимуть на нічию, але психологічно точно можуть бути розкутішими — перемога більше потрібна суперникові.

3. Андрій Шевченко

Форвард повертає свою колишню форму і був найгострішим гравцем динамівців у кубковому поєдинку в Донецьку.

Переваги "Шахтаря"

1. Андрій П"ятов

Воротар "Шахтаря" останнім часом діє надійно. Динамівський голкіпер Станіслав Богуш помиляється, а Олександр Шовковський тільки почав тренування після травми м"язів живота. Випускати його одразу на такий матч після півторамісячного простою ризиковано.

2. Спад у грі суперника

"Динамо" не може виграти з 24 жовтня ні в Україні, ні в Європі. Крім того, якщо "Динамо" розпустило своїх "збірників" по всьому світу й акумульовану підготовку вести не могло, то "Шахтар" зберіг свій бразильський кістяк. Хорват Срна повернувся тиждень тому. До того у членів збірної України від "Динамо" буде менше часу на відпочинок після матчу з Грецією, ніж у гірників, бо національна команда грала в Донецьку.



Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. 14-й тур

21 листопада (субота)

15.00 "Динамо" (Київ) — "Шахтар" (Донецьк) — ТБ: ТЕТ

15.00 "Ворскла" (Полтава) — "Оболонь" (Київ) — ТБ: ТРК "Футбол"

16.00 "Таврія" (Сімферополь) — "Закарпаття" (Ужгород) — ТБ: УТ-1

17.00 "Металург" (Донецьк) — "Арсенал" (Київ) — ТБ: ТРК "Футбол"

17.00 "Металіст" (Харків) — "Зоря" (Луганськ) — ТБ: ТЕТ

22 листопада (неділя)

13.30 "Чорноморець" (Одеса) — "Металург" (Запоріжжя) — ТБ: ТРК "Футбол"

15.00 "Кривбас" (Кривий Ріг) — "Карпати" (Львів) — ТБ: ТЕТ

18.00 "Іллічівець" (Маріуполь) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — ТБ: ТРК "Футбол"

Зараз ви читаєте новину «У суботу "Динамо" прийматиме "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі