понеділок, 22 травня 2006 14:52

У Клінсманна проблеми з центром оборони

  Єнс Леманн буде основним голкіпером збірної Німеччини
Єнс Леманн буде основним голкіпером збірної Німеччини

9 червня стартує фінальна частина ХVIII Кубка світу з футболу. У стартовому матчі на новозбудованому стадіоні "Альянц Арена" у Мюнхені зійдуться збірні Німеччини та Коста-Рики. Разом з поляками та еквадорцями ці команди представляють групу "А".

Фаворитом вважається німецька збірна. На її боці — підтримка трибун та минулі титули. Німці — триразові чемпіони світу, ще чотири рази брали участь у фінальних поєдинках. Востаннє — чотири роки тому. Тоді команда Руді Феллера поступилася збірній Бразилії. Але на чемпіонаті Європи-2004 німці не вийшли з групи. Феллер пішов у відставку, а його наступником став 41-річний Юрген Клінсманн.

Обидва — колишні форварди, грали на Мундіалі-1990 і привезли звідти золоті нагороди. Проте якщо Феллер будував гру від оборони, то Клінсманн проголосив курс на атакувальний футбол. Спочатку той приносив результат. Але за останній рік у товариських матчах збірна Німеччини перемогла тільки послаблений варіант збірної США. Зате поступилася команді Словаччини. А після розгрому від італійців 1:4 камінь у город Клінсманна не кинув тільки ледачий.

Йому пригадали все. І те, що постійно мешкає з сім"єю у США. І вибір основного воротаря на користь Єнса Леманна з лондонського "Арсеналу" замість "залізного" Олівера Кана, капітана збірної на попередньому Мундіалі.

Однак воротарська позиція у Клінсманна — не найпроблемніша. Більше турбує центр оборони. Метцельдер та Новотни — віце-чемпіони світу-2002 — не в найкращій формі після травм. Потужний Хут практично не грає за свій "Челсі". У Мертесакера немає досвіду виступів на такому рівні. Зате повний порядок на флангах. І Арне Фрідріх з "Ґерти", і Філіпп Лам з "Баварії" здатні не тільки відпрацювати у обороні, а й ефективно допомагати в атаці.

Господарям не вистачає збалансованості за лініями

30-річного Міхаеля Баллака називають єдиною "зіркою" у нинішньому складі збірної. Півзахисник, який влітку переходить з "Баварії" до "Челсі", здатний виконати роль і "хвилеріза", і організатора атак. Справа мав діяти Дайслер. Але через травму коліна він пропустить свій другий Мундіаль. Його місце займе ветеран Шнайдер. На лівому розташується молодий Швайнштайґер. Четвертим у середній лінії буде віце-чемпіон світу-2002 Торстен Фрінгс.

Уболівальників господарів чемпіонату тішить чудова форма Мирослава Клозе, який у день старту Кубка світу святкуватиме 28-й день народження. Один з найкращих бомбардирів минулого Мундіалю забив 25 голів за "Вердер" у чемпіонаті країни. Разом з Клозе у нападі  гратиме ще один етнічний поляк Лукас Подольскі, 20 років. А от 23-річному Кевіну Кураньї місця у заявці не знайшлося. Тренер віддав перевагу Девіду Одонкору, 22 роки, який дебютуватиме у національній команді.

— Перший раунд збірна Німеччини подолає без проблем, — вважає Віктор Скрипник, 36 років, колишній гравець збірної України, дніпропетровського "Дніпра" та німецького "Вердера". — Надто прохідні у неї суперники. Але сумніваюся, що команді Клінсманна вдасться вийти до фіналу. Господарям явно не вистачає збалансованості за лініями. На відміну від бразильців, англійців чи італійців. Думаю, півфінал — максимум, на що може розраховувати збірна Німеччини. Чотири роки тому сумлінна, але безкрила команда Польщі впевнено подолала відбірковий турнір, а в фінальному відіграла посередньо.

— Найімовірніше, щось подібне буде і цього разу, — стверджує Скрипник. — Шанси на вихід до плей-офф поляки мають кращі, ніж збірні Еквадору та Коста-Рики. Але далі 1/8 фіналу вони точно не пройдуть. Ще й Дудек, чи не єдина "зірка" нинішньої збірної, залишився поза складом через примхи тренера Павла Янася.

Еквадорці братимуть участь у фінальній частині вдруге поспіль. У 2002-му вони не вийшли з групи. І навряд чи стали сильнішими за цей час.

Коста-Рика гратиме на Кубку світу втретє. На останньому турнірі вона пропустила вперед бразильців та турків. Проте справила добре враження, граючи у наступальний футбол. Цього від неї чекають і в Німеччині.





Німеччина

Воротарі: Єнс Леманн ("Арсенал", Англія), Олівер Кан ("Баварія"), Тімо Хільдебранд ("Штутгарт"),
 
захисники: Арне Фрідріх ("Ґерта"), Роберт Хут ("Челсі, Англія), Марсель Янсен ("Борусія" М), Філіпп Лам ("Баварія"), Пер Мертесакер ("Ганновер"), Крістоф Метцельдер ("Борусія" Д), Єнс Новотни ("Баєр"),

півзахисники: Міхаель Баллак ("Баварія"), Торстен Фрінгс ("Вердер"), Бернд Шнайдер ("Баєр"), Бастіан Швайнштайґер ("Баварія"), Себастян Кель ("Борусія" Д), Тім Боровські ("Вердер"), Томас Хітцльсперґер ("Штутгарт"),

нападаючі: Мирослав Клозе ("Вердер"), Лукас Подольські ("Кельн"), Джеральд Асамоа ("Шальке"), Олівер Нойвілл ("Борусія" М), Майк Ханке ("Вольфсбург"), Девід Одонкор ("Борусія" Д).

Головний тренер Юрген Клінсманн.




Коста-Рика

Воротарі: Хосе Поррас ("Сапрісса"), Альваро Месен ("Ередіано"), Уорді Альфаро ("Алахуеленсе"),

захисники: Габріель Баділья ("Сапрісса"), Хілберто Мартінес ("Брешіа", Італія), Луїс Марін ("Алахуеленсе"), Майкл Родрігес ("Алахуеленсе"), Харольд Уоллас ("Алахуеленсе"), Джервіс Драммонд ("Сапрісса"), Дуглас Секейра ("Реал", США), Леонардо Гонсалес (Ередіано"), Майкл Уманья ("Брухас"),

півзахисники: Карлос Ернандес ("Алахуеленсе"), ВальтерСентено ("Сапрісса"), Крістіан Боланьос ("Сапрісса"), Рендалл Асофейфа ("Сапрісса"), Маурісіо Соліс ("Комунікасьонес", Гватемала), Данні Фонсека ("Картахінес"),

нападаючі: Рональо Гомес ("Сапрісса"), Альваро Саборіо ("Сапрісса"), Віктор Нуньєс ("Картахінес"), Курт Бернард ("Пунтаренас"), Пауло Сезар Ванчопе ("Ередіано").

Головний тренер Алешандре Гімараєш (Коста-Рика/Бразилія).




Польща

Воротарі: Артур Боруц ("Селтік", Шотландія), Лукас Фабіанскі ("Легія"), Томаш Кушчак ("Вест Бромвіч", Англія),

захисники: Яцек Бонк ("Аль-Райан", Катар), Марцин Бачинський ("Вісла" К), Михал Жевлаков ("Андерлехт", Бельгія), Маріуш Йоп ("Москва", Росія), Северин Ганцарчик ("Металіст", Україна), Маріуш Левандовський ("Шахтар", Україна), Даріуш Дудка ("Вісла" К),

півзахисники: Еусебіуш Смолярек ("Борусія" Д, Німеччина), Каміл Косовський ("Кайзерслаутерн", Німеччина), Яцек Кржиновек ("Баєр", Німеччина), Аркадіуш Радомський ("Аустрія", Австрія), Мирослав Шимковяк ("Трабзонспор", Туреччина), Петр Гіза ("Краковія"), Даміан Горавський ("Москва", Росія), Радослав Соболевський ("Вісла" К), Себастян Міла ("Аустрія", Австрія),

нападаючі: Мацей Журавський ("Селтік", Шотландія), Гржегош Расяк ("Саутгемптон", Англія), Іренеш Єлен ("Вісла" П), Павел Брозе ("Вісла" К).

Головний тренер Павел Янась.




Еквадор

Воротарі: Едвін Віллафуенте ("Депортіво"), Крістіан Мора ("Ліга"), Даміан Ланза ("Аукас"),

захисники: Іван Уртадо ("Аль-Арабі", Катар), Джованні Еспіноза ("Ліга"), Паул Амброссі ("Ліга"), Нейсер Реаско ("Ліга"), Улісес де ла Крус ("Астон Вілла", Англія), Хорхе Джуагуа ("Ель Насьональ"), Хосе Луїс Перласа ("Ольмедо"),

півзахисники: Марлон Айові ("Депортіво"), Едвін Теноріо ("Барселона"), Едісон Мендес ("Ліга"), Патрісіо Уррутія ("Ліга"), Крістіан Лара ("Ель Насьональ"), Сегундо Кастільо ("Ель Насьональ"), Антоніо Валенсія ("Рекреатіво", Іспанія), Луїс Сарітама ("Депортіво"),

нападаючі: Фелікс Борха ("Ель Насьональ"), Крістіан Бенітес ("Ель Насьональ"), Іван Кав"єдес ("Аргентінос Хуніорс", Аргентина), Агустін Дельгадо ("Кіто"), Карлос Теноріо ("Аль-Саад", Катар).

Головний тренер Луїс Фернандо Суарес (Колумбія).




Букмекери ставлять на Німеччину і Польщу

Котування британської букмекерської контори "Вільям Хілл" на переможця групи:

 Німеччина  1,44:1
 Польща  4:1
 Еквадор  9:1
 Коста-Рика  15:1


Календар матчів


1-й тур

9 червня (п"ятниця)
19.00 Німеччина — Коста-Рика (Мюнхен)
22.00 Польща — Еквадор (Гельзенкірхен)

2-й тур
14 червня (середа)
22.00 Німеччина — Польща (Дортмунд)
15 червня (п"ятниця)
16.00 Еквадор — Коста-Рика (Гамбург)

3-й тур
20 червня (вівторок)
17.00 Німеччина — Еквадор (Берлін)
17.00 Коста-Рика — Польща (Ганновер)
Примітка: час — київський

Зараз ви читаєте новину «У Клінсманна проблеми з центром оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі