четвер, 29 липня 2010 05:18

У футзалі скасували нічиї

Наступний чемпіонат із футзалу відбудеться за новою схемою: 12 команд зіграють між собою у два кола, а найсильніших визначатимуть в іграх плей-офф. У разі нічиєї в основний час пробиватимуть серію із п"яти 6-метрових ударів. Тільки у вирішальному матчі фінальної серії передбачений додатковий час.

— Систему розіграшу підігнали під іспанську та італійську футзальні ліги, — каже "ГПУ" 62-річний Геннадій Лисенчук, президент Асоціації міні-футболу. — Керівники команд вітчизняної вищої футзальної ліги вважають, що в чемпіонат повернеться інтрига. Сама схема для українського міні-футболу не нова. Три-чотири роки тому ми грали за схожими правилами. Після цього багато хто розчарувався. Наприклад, київська команда "Інтеркас", яка впродовж чемпіонату була серед лідерів, на стадії розіграшу призових місць вилетіла з групи претендентів на медалі і боролася за п"яту-восьму позиції. Тому ліга й повернулася тоді до стандартного розіграшу.

У чемпіонат повернеться інтрига

Іще одна причина теперішніх змін — низький глядацький інтерес, говорить Лисенчук:

— Тільки матчі плей-офф збирають велику аудиторію. За винятком Донецька і Харкова, в Україні немає великих залів на декілька тисяч глядачів. У тій самій Іспанії футзал — це шоу: вщент заповнені 5-тисячні арени, матчі транслює телебачення, спонсори розвішують рекламу. Ми поки що до цього не готові.

Зараз ви читаєте новину «У футзалі скасували нічиї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі