середа, 12 травня 2010 01:43

Тимощук став чемпіоном Німеччини

Автор: фото: REUTERS/Thomas Peter
  ”Баварія” святкує чемпіонство. Крайній праворуч — Анатолій Тимощук
”Баварія” святкує чемпіонство. Крайній праворуч — Анатолій Тимощук

31-річний Анатолій Тимощук став третім українським футболістом, якому вдалося виграти три національні чемпіонати. Лучанин здобував "золото" в Україні, Росії та Німеччині. Останнє — в суботу, коли "Баварія" Тимощука виграла у "Герти" на виїзді (3:1) і остаточно підняла "срібну салатницю" — приз, який вручають найсильнішій команді німецької бундесліги. Анатолій участі в матчі не брав.

Раніше перше місце у трьох чемпіонатах посідали Олексій Михайличенко (СРСР, Італія, Шотландія) та Сергій Ребров (Україна, Туреччина, Росія).

Англія

Карло Анчелотті у перший сезон роботи виграв чемпіонат країни з "Челсі". Закономірний успіх — клуб Абрамовича перемагав усіх основних конкурентів, а визначальним став успіх у виїзному поєдинку над "Манчестер Юнайтед". 3 квітня. "Челсі" перервав трирічну чемпіонську серію команди Алекса Ферґюсона.

Італія

Чемпіонська інтрига тримається до фінішного 38-го туру. Лідирує "Інтер", який на два очки випереджає "Рому". 16 травня (16.00 за київським часом) обидва клуби гратимуть на виїзді. Лідер вирушить до Сієни. Місцева однойменна команда вилетіла до першої ліги, але є кілька факторів, які дають надію тим, хто вболіває проти незмінного з 2006-го чемпіона Італії.

По-перше, президент "Сієни" Массімо Меццарома — шанувальник "Роми". Він уже пообіцяв команді 2 млн євро преміальних за непрограш лідеру. По-друге, у "Сієни" достатньо кваліфікований тренер Альберто Малезані. Не його провина, що команда залишає вищу лігу, бо сезон починав Марко Джампаоло. По-третє, "Сієна" в останніх сезонах доводить уміння протистояти підопічним Роберто Манчіні та Жозе Моуріньйо.

Три національні чемпіонати вигравали Тимощук, Михайличенко та Ребров

"Рома" гратиме у Вероні проти К"єво. Нічия — "Інтер" стане чемпіоном, незалежно від результату матчу в Сієні. Якщо "Рома" виграє, а "Інтер" — ні, столична команда стане першою, адже в разі рівної кількості очок у "Роми" кращі показники в особистих зустрічах.

Іспанія

"Барселона" виграла виїзний поєдинок у "Севільї" й випереджає на очко "Реал". В останньому турі торішній чемпіон Європи прийматиме "Вальядолід", а "Реал" гратиме у Малазі. Суперники грандів борються за виживання у вищій лізі. Поєдинки лідерів відбудуться 16 травня і розпочнуться о 20.00 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук став чемпіоном Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі