понеділок, 04 серпня 2008 16:23

Сьомін програв перший домашній матч

Юрій Сьомін, 61 рік, програв перший домашній матч на посаді головного тренера київського "Динамо". У третьому турі вітчизняного чемпіонату віце-чемпіон України поступився в рідних стінах харківському "Металісту" — 1:2. Це друга поспіль київська поразка "Динамо" від "Металіста": минулого листопада підопічні Мирона Маркевича перемогли в столиці — 1:0. Після тієї поразки був відставлений тодішній тренер "Динамо" Йожеф Сабо.

— Сьоміна, звичайно, ніхто виганяти нині не буде, — каже "ГПУ" колишній форвард "Динамо" Віктор Леоненко, 38 років. — По-перше, зараз усі більше живуть майбутнім лігочемпіонським матчем проти "Спартака". По-друге, й це головне, "Динамо" програло за рахунком, але не за грою. Правильно Сьомін сказав після матчу — "Металіст" двічі вдарив по воротах суперника і забив два м"ячі, діяв жорстко, на межі фолу. А динамівські проблеми залишилися — квола гра на флангах, і відсутність гострого форварда: Мілевський не може стабільно грати на високому рівні, а Бангура посадили на лаву запасних, бо гвінеєць ніяк не може забити.

Бангура за рахунку 1:2 забив м"яч, але арбітр матчу Орест Шмигельський зі Львова цей гол не зарахував, зафіксувавши офсайд.

— Суддя помилився, — вважає Леоненко. — Гол був чистий. Ну нічого — арбітри проти "Динамо" помиляються рідко.

"Шахтар" обіграв "Іллічівець" — 3:0. Після цього матчу наставник маріупольців Олександр Іщенко заявив, що на автомобілі "Таврія" в змаганнях "Формула-1" участі не беруть, натякаючи на слабку командну швидкість своїх підопічних. Його візаві Мірча Луческу поскаржився на нереалізацію голевих моментів.

— У деяких епізодах мої підопічні хотіли носом завести м"яч у ворота, — заявив румунський фахівець.

— Що тут по матчу говорити? "Шахтар" і так був злий після невдалого старту, а тут ще й "Динамо" програло. Ясно, що в "Іллічівця" шансів не було, — зауважує Леоненко.

Лідером турніру став донецький "Металург", який у трьох матчах не втратив жодного очка.

— Ну так і з лідерами команда ще не грала, — пояснює Леоненко. — Думаю, пройде кілька турів і донеччани опустяться в середину таблиці.

"Таврія" програла вдома "Ворсклі" — 1:3. Після матчу наставник кримчан Михайло Фоменко подав у відставку. Керівництво клубу найближчими днями має її розглянути.

"Дніпро" здобув першу перемогу, обігравши на виїзді "Львів". Після матчу хтось із місцевих уболівальників почав кричати "Ващук — Іуда!", адресуючи цей вислів захиснику "Львова" 33-річному Владиславові Ващуку, який 5,5 року тому перейшов із київського "Динамо" до московського "Спартака". У відповідь футболіст ледь не кинувся в бійку.

— Емоційний стан після поразки був пригніченим, — розповідає футболіст. — Бити вболівальника я не збирався, та поговорити з ним по-чоловічому хотів. Але в ситуацію втрутився делегат Федерації футболу України на матчі Стефан Решко і попросив не вподоблюватися фанатам. Я й заспокоївся.

Зараз ви читаєте новину «Сьомін програв перший домашній матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі