четвер, 17 травня 2007 19:23

"Севілья" виграла Кубок УЄФА

Іспанська "Севілья" другий рік поспіль завоювала Кубок УЄФА. У фінальному матчі підопічні Хуанде Рамоса перемогли іншу іспанську команду — барселонський "Еспаньйол". Основний та додатковий час зустрічі завершився внічию — 2:2. У серії пенальті голкіпер "Севільї" Палоп відбив три удари суперників.

— Гра назагал була рівною, — каже "ГПУ" заслужений тренер України В"ячеслав Грозний, 50 років. — Севільці переважали тільки в окремих моментах — завдяки вищій індивідуальній майстерності футболістів. Також їм допомогло вилучення гравця "Еспаньйола" Мойзеса.

— Сподобався дух "Еспаньйола", — додає Грозний. — У те, що команді вдасться зрівняти рахунок у додатковий час, не вірив. А Палоп — герой не тільки матчу, а й турніру.

Починаючи з 1998-го, фінал Кубка УЄФА проводиться з одного матчу. Тоді трофей також розіграли дві команди з однієї країни — Італії.

За перемогу в турнірі "Севілья" отримає від Європейської футбольної федерації 3,7 млн. Розцінки в Лізі чемпіонів майже вдвічі вищі — клубний чемпіон Європи збагатиться на 6,5 млн євро.

24 серпня у Монако "Севілья" відстоюватиме титул володаря Суперкубка УЄФА. Її суперник визначиться 23 травня, коли у фіналі Ліги чемпіонів зустрінуться італійський "Мілан" та англійський "Ліверпуль".

Зараз ви читаєте новину «"Севілья" виграла Кубок УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі