вівторок, 18 травня 2010 10:02

Сергій Дзінзірук захистив титул чемпіона світу

У ніч на суботу в передмісті Лос-Анджелеса українець 34-річний Сергій Дзінзірук (37 перемог, 23 нокаути, 0 поразок, 0 нічиїх) переміг технічним нокаутом у 10-му раунді австралійця Девіда Доусона, 32 роки (34 перемоги, 24 нокаути, 2 поразки, 0 нічиїх). На кону стояв титул чемпіона світу за версією WBO у вазі до 69,8 кг, яким з грудня 2005 року володіє броварчанин. Це шостий успішний захист свого титулу Дзінзіруком.

Поєдинок проти Доусона став дебютом українця у США. Його транслював телеканал Шоутайм.

Це був його перший бій в Америці

Із першого раунду український шульга контролював хід поєдинку своїм правим джебом. Ефективним був його лівий боковий по тулубу. З кожним раундом один із найкращих технічних українських боксерів збільшував свою перевагу. А от його суперник на прізвисько Скеля демонстрував неабияку стійкість — він мужньо витримував усі удари. Натомість самому Доусону майже нічого не вдавалося організувати в атаці. Кожну його спробу Дзінзірук провалював або перехоплював. Починаючи з п"ятого-шостого раундів, австралієць відчутно уповільнився. Відтак перевага Сергія стала тотальною. Якщо на початку поєдинку він діяв здебільшого одиночними і двійками, то потім раз за разом проводив серії і комбінації. Все частіше у броварчанина проходили силові удари. У 10-му раунді бій набув характеру одностороннього побиття. Після чергових пропущених Доусоном ударів рефері Хосе Кобіан зупинив поєдинок, зафіксувавши перемогу Сергія на 2-й хв. 12-й с 10-го раунду.

Дзінзірук, який не виходив у ринг півтора року, не показав ознак "іржавості". Він добре відчував дистанцію, мало пропускав, діяв технічно і ефективно.

— Я задоволений своєю роботою, особливо після такої довгої перерви, — заявив Сергій після бою. — Хотів сподобатися американським уболівальникам. Гадаю, мені це вдалося. Тепер я хочу зустрітися з іншими чемпіонами світу у своїй вазі і об"єднати титули.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Дзінзірук захистив титул чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі