вівторок, 09 жовтня 2007 18:02

Самуель Пітер став тимчасовим чемпіоном з боксу

Минулої суботи на арені "Медісон Сквер Ґарден" у Нью-Йорку відбувся бій за звання тимчасового чемпіона світу з боксу за версією WBC. Нігерієць Самуель Пітер, 27 років, завоював цей титул, перемігши за очками 37-річного американця Джаміля Макклайна. Упродовж бою Пітер тричі опинявся в нокдауні.

— Я думав, що вже "зробив" його, — зізнався після бою Макклайн. — Треба було добити Пітера, та в мене не вийшло.

У другій половині поєдинку Макклайн стомився. Пітер захопив ініціативу й переміг за очками. Три арбітри віддали перевагу нігерійцю — 115–110, 115–111, 113–112.

— Бій розвіяв міф про непереможність Пітера, якого називають нігерійським жахом, — каже "ГПУ" перший номер у рейтингу WBC Володимир Вірчіс, 34 роки. — Якщо Макклайн тричі кидав суперника на підлогу, це вже показово.

Пітер — тимчасовий чемпіон WBC. Та аналогічні титули мають ще двоє боксерів. Росіянин Олег Маскаєв, чинний чемпіон, змушений через травму відмовитися від бою з Пітером. Саме Маскаєва й замінив Макклайн. Почесний чемпіон світу українець Віталій Кличко теж не зміг вийти на ринг проти Макклайна через травму. Тому незрозуміло з ким битиметься перший номер рейтингу — Вірчіс — за право завоювати титул.

Зараз ви читаєте новину «Самуель Пітер став тимчасовим чемпіоном з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі