пʼятниця, 13 грудня 2019 00:55

"Шахтар" поступився "Аталанті"

Донецький "Шахтар" поступився вдома італійській "Аталанті" в останньому матчі групового турніру Ліги чемпіонів з футболу — 0:3. Переможець поєдинку пройшов до 1/8 фіналу турніру. "Шахтар" гратиме в Лізі Європи.

— Причина поразки — брак концентрації, — каже колишній нападаючий "Шахтаря" Віктор Грачов, 63 роки. — Оці міліметри, що вирішили долю незарахованого голу Коваленка й долю зарахованого першого м'яча суперника — наслідок недостатньої зібраності. Нам не вистачило такої концентрації, яка була в Манчестері, коли зіграли 1:1 із "Сіті". І в першому матчі цих команд у Мілані, коли "Шахтар" переміг — 2:1. Арбітр у всіх суперечливих моментах ухвалював рішення не на користь "Шахтаря" — от вам і причина поразки.

Можна поскаржитися на брак досвіду Додо й Тете. Останньому не вистачило холоднокровності, Додо — досвіду матчів на такому рівні, коли суперник провокує з розрахунку, що в когось не витримають нерви.

Можливо, в чомусь прораху­валися й тренери. Наставники змінюються, а команда як не вміла грати на результат, так і не вміє. Якщо нас влаштовує нічия — 0:0 і йде 70-та хвилина другого тайму — ясно, що зараз суперник відкриватиметься, атакуватиме й шукатиме моменти біля наших воріт. Треба потерпіти, зціпивши зуби, й дочекатися свого шансу. Він обов'язково буде. А ми — нетерпеливі, нам хочеться забити м'яч і закінчити гру якомога швидше, щоби насолодитися моментом і викупатися в оваціях глядачів. Ось у такі моменти втрачається концентрація і все закінчується так, як у цій зустрічі.

Усе вирішив навіть не перший гол бергамців, а вилучення Додо. Відігратися проти ­команди з Італії у меншості — фантастика. Одне добре — досвід. Він обов'язково знадобиться "Шахтарю" в Лізі Європи. Команда, що втратила Лігу чемпіонів в останній момент, буде зліша, сконцентрованіша і вмотивованіша.

Футбол. Ліга чемпіонів 2019/20. Груповий турнір

Шостий тур

Група "С"

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Аталанта", Бергамо, Італія — 0:3 (0:0)

12 грудня. Харків. Стадіон "Металіст". 26 тис. глядачів, розрахований на 40 003. +2°С.

Суддя: Фелікс Цваєр, Німеччина

"Шахтар": П'ятов — Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі — Степаненко, Алан Патрик — Тайсон-к, Коваленко (Соломон, 71), Тете (Марлос, 59) — Мораес. Тренер: Луїш Каштру, Португалія

"Аталанта": Голліні — Паломіно, Джимсіті, Масієлло (Малиновський, 61) — Кастань, де Роон, Фройлер, Госенс — Пашалич, Гомес-к (Хатебур, 90) — Муріель (Ібаньєс, 71). Тренер: Джан П'єро Гасперіні.

Голи: Кастань, 68, Пашалич, 80, Госенс, 90+4

"Динамо", Загреб, Хорватія — "Манчестер Сіті", Англія — 1:4

Учасники 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: "Парі Сен-Жермен", Париж, Франція; "Баварія", Мюнхен, Німеччина; "Манчестер Сіті", Англія; "Ювентус", Турин, Італія; "Ліверпуль", Англія; "Барселона", Іспанія; "Лейпциг", Німеччина; "Валенсія", Іспанія; "Реал", Мадрид, Іспанія; "Тоттенхем", Лондон, Англія; "Аталанта", Бергамо, Італія; "Атлетико", Мадрид, Іспанія; "Наполі", Неаполь, Італія; "Боруссія", Дортмунд, Німеччина; "Ліон", Франція; "Челсі", Лондон, Англія

"Шахтар" зіграє у 1/16 фіналу Ліги Європи. Учора ввечері стало відомо, чи пройшло туди київське "Динамо".

Жеребкування стадії плей-оф єврокубків відбудеться 16 грудня, понеділок

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" поступився "Аталанті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі