вівторок, 25 квітня 2017 05:50

"Шахтар" обіграв "Динамо" на його полі

 

— Матч вийшов непоганий, але дуже передбачуваний, — каже колишній футболіст збірної України Іван Гецко, 48 років. — "Шахтар" швидко забив м'яч, і після цього нічого цікавого на полі не відбувалося.

У п'ятницю зіграли дві найкращі команди українського футбольного чемпіонату. Київське "Динамо" приймало донецький "Шахтар". Гості перемогли — 1:0 завдяки голу їхнього нападаючого Факундо Феррейри на 12-й хвилині.

— "Шахтар" повністю "розібрав" гру суперника і контролював зони, — продовжує експерт. — Кияни вийшли на матч із трьома центральними захисниками. За такої схеми важлива роль в Андрія Ярмоленка та Дениса Гармаша, які діють під єдиним нападаючим. Обидва нічого не показали. Гармаш надто нервував усю гру. Ярмоленко намагався обігрувати суперника один в один, але в нього мало що виходило. Жодних аргументів для того, щоб "зламати" хід гри, у динамівців я не побачив.

Тобто для вас підсумок матчу став зрозумілий вже на 12-й хвилині, коли "Шахтар" забив м'яч?

— Ні. На гру прийшли 52 тисячі глядачів — рекордна відвідуваність чемпіонату. Більшість, зрозуміло, були за "Динамо". Вважав, що цей фактор спрацює, що трибуни понесуть киян уперед. Але треба знати, куди бігти і що робити з м'ячем. Динамівці такого поняття не мали. "Шахтар" був продуманішим та рухливішим. Найбільше здивувало, що гравці "Динамо" не змогли виконати просте, на перший погляд, завдання: "прихопити" суперника в центрі поля, нав'язати боротьбу. Швидше, донеччани мали забивати другий м'яч, ніж кияни — бодай один.

Це був третій поєдинок суперників у сезоні. У першому колі зіграли 1:1, у другому "Шахтар" переміг — 4:3. Яка гра запам'яталася найбільше?

— Саме матч другого кола з сімома забитими м'ячами.

Чи можна говорити, що в Україні зараз тільки один топ-клуб — "Шахтар", а не два, як завжди вважалося?

— Ні. Сьогодні "Шахтар" — лідер і майбутній чемпіон. Але скільки так триватиме — невідомо. Ходять чутки, що Ахметов (власник "Шахтаря" — ГПУ) може або відмовитися від клубу, або значно скоротити його фінансування. Бо команда грає в чужих містах і не може задіювати рідний стадіон "Донбас Арену". Тому я жодних далекоглядних висновків не робив би.

Футбол. Чемпіонат України 2016/17. Прем'єр-ліга. Результати матчів 26-го туру

Перша "шістка"

"Динамо", Київ — "Шахтар", Донецьк — 0:1

"Олександрія", Кіровоградщина — "Олімпік", Донецьк — 1:0

"Зоря", Луганськ — "Чорноморець", Одеса — 1:2

Друга "шістка"

"Дніпро" — "Ворскла", Полтава — 2:0

"Карпати", Львів — "Волинь", Луцьк — 1:0

"Сталь", Кам'янське, Дніпропетровщина — "Зірка", Кропивницький — 1:0

27-й тур

Перша "шістка"

30 квітня, неділя

14.00 "Олімпік" — "Зоря" ТБ: "Футбол 1"

17.00 "Шахтар" — "Олександрія" ТБ: "Футбол 1"

19.30 "Чорноморець" — "Динамо" ТБ: "2+2"

Друга "шістка"

29 квітня, субота

14.00 "Зірка" — "Карпати" ТБ: "Футбол 2"

14.00 "Волинь" — "Дніпро"

ТБ: "Уніан"

17.00 "Ворскла" — "Сталь" ТБ: "Футбол 2"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" обіграв "Динамо" на його полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі