понеділок, 18 серпня 2008 19:02

"Шахтар" відіграв два м"ячі в матчі проти "Металіста"

 

Центральний матч 5-го туру відбувся в Донецьку. Чемпіон країни "Шахтар" приймав бронзового призера першості харківський "Металіст". Поєдинок закінчився внічию — 2:2.

— Результат по грі, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Коньков, 58 років.— "Металіст" грамотно побудував оборону, а "Шахтар" без дискваліфікованого Фернандіньйо — це не "Шахтар". Кравченко не може повноцінно замінити лідера півзахисту гірників — йому бракує вигадки.

"Металіст" по ходу матчу перемагав 2:0. Чи означає це, що гості мають бути незадоволені нічиєю?

— Ні, не думаю. По-перше, матч вони закінчували в меншості. По-друге, "Шахтар" відігрався не на останніх хвилинах зустрічі, тож Харкову нічого впадати в розпач. По-третє, вже за рахунку 2:2 господарі могли забити ще. Так що частково гостям ще й пощастило. Але нічию вони заслужили.

"Шахтар" у п"яти матчах чемпіонату здобув одну перемогу. Чим пояснити невдалий старт чемпіона?

— Припускаю, що гірники дещо наситилися внутрішніми титулами та не достатньо сконцентрувалися на турнірі. Явний пріоритет у донеччан поки що Ліга чемпіонів. А чемпіонатом "Шахтар" усерйоз може зайнятися й навесні.

"Динамо" прогресує?

— В усякому разі, запорізький "Металург" Юрій Павлович (Сьомін. — "ГПУ") переміг без надзусиль. Подумав навіть, що матч чемпіонату є логічним продовженням поєдинку проти "Спартака" — настільки легко грали кияни.

Чи довго буде на першому місці донецький "Металург"?

— Не бачив багато матчів цієї команди. Проте фахівці відзначають у неї чітко поставлену гру. Якщо так, то не варто говорити про слабкість опонентів "Металурга". Команда зі своїм ігровим стилем завжди може розраховувати на високі місця.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" відіграв два м"ячі в матчі проти "Металіста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі