пʼятниця, 20 вересня 2019 00:31

"Шахтар" програв "Манчестер Сіті"

— Розуміли, наскільки складно буде грати з "Манчестер Сіті". Нашою метою було не дозволяти розвивати супернику атаки в центрі, залишали їм вільні фланги. Хотіли проводити швидко свої атаки, — каже головний тренер донецького "Шахтаря" Луїш Каштру, 58 років.

18 вересня він дебютував у Лізі чемпіонів. Невдало — "Шахтар" у Харкові приймав "Манчестер Сіті" — чемпіона Англії — і програв 0:3. Рік тому матч на стадіоні "Металіст" закінчився з таким же рахунком. Зате 2017-го "Шахтар" переміг — 2:1, щоправда, для англійців той поєдинок турнірного значення не мав.

Останній матч показав проблеми обох команд в обороні. У "Сіті" вони пов'язані з травмами — не могли грати Емерік Ляпорт і Джон Стоунз. У "Шахтаря" добір виконавців у цю лінію не відповідає рівню матчів Ліги чемпіонів — Давид Хочолава був відсутній через проблеми зі здоров'ям. Але з ним, очевидно, ситуація була б ще гірше, ніж за відсутності грузина.

Цими проблемами треба було скористатися. І якщо "Шахтар" в атакувальній грі покладався тільки на швидкість Тайсона і його вивірені передачі під ривок Мораеса, то гості ставили на командний пресинг і низку передач. Так вони забили два голи в першому таймі, де перевага "Сіті" не була значна.

Усе змінилося після перерви. Вихід Коноплянки посилити гру на флангах не допоміг. У захисті господарів почалася паніка. Звідси — помилки в простих ситуаціях. Збіг обставин, що після перерви "Манчестер Сіті" забив тільки один м'яч.

Солідно відіграв Олександр Зінченко — український легіонер "Манчестер Сіті". Траплялися помилки на початку матчу. Але з його ходом, як і вся команда, він ставав упевненішим. Починав матч на лівому фланзі захисту, а останні хвилини провів у середині поля.

Поразка "Шахтаря" з таким рахунком б'є по іміджу клубу, але вона "запланована". Мотивованому "Сіті" програють усі ­команди групи. А от подальші перспективи донеччан непередбачувані — команда може як посісти друге місце і грати у 1/8 фіналу, так і фінішувати четвертою, припинивши боротьбу у єврокубках уже в грудні.

Футбол. Ліга чемпіонів 2019/20. Груповий турнір

Перший тур

Група "С"

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Манчестер Сіті", Англія — 0:3 (0:2)

18 вересня. Харків. Стадіон "Металіст". 36 675 глядачів, розрахований на 40 003. +14°С

Суддя: Артур Діаш, Португалія

"Шахтар": П'ятов — Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі — Степаненко, Алан Патрик (Маркос Антоніо, 74) — Тайсон-к, Марлос, Соломон (Коноплянка, 46) — Мораес (Дентіньйо, 77). Тренер: Луїш Каштру, Португалія

"Манчестер Сіті": Едерсон — Уокер (Канселу, 81), Отаменді, Фернандіньйо-к, Зінченко — Родрі (Менді, 83) — Гюндоган, Марез, Стерлінг, Де Брейне (Бернарду Сілва, 77) — Жезус. Тренер: Хосеп Ґвардіола, Іспанія

Голи: Марез, 24, Гюндоган, 38, Жезус, 76

Попередження: Родрі, 29

"Динамо", Загреб, Хорватія — "Аталанта", Бергамо, Італія — 4:0

Другий тур

1 жовтня, вівторок

"Аталанта" — "Шахтар"

"Манчестер Сіті" — "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" програв "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі