пʼятниця, 20 вересня 2013 07:00

"Шахтар" почав із перемоги

Автор: фото з сайта www.shakhtar.com
  Тренер ”Шахтаря” Олександр Спиридон вітає півзахисника Алекса Тейшейру (№29) 
  із забитим м’ячем
Тренер ”Шахтаря” Олександр Спиридон вітає півзахисника Алекса Тейшейру (№29) із забитим м’ячем

23-річний Алекс Тейшейра приніс перемогу донецькому "Шахтареві" у стартовому матчі Ліги чемпіонів 2013/14. Два голи бразильського півзахисника зумовили виграш команди Мірчі Луческу у виїзному поєдинку проти іспанського "Реал Сосьєдаду" — 2:0.

"Шахтар" четвертий сезон поспіль виступає у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Вівторковий матч — перший, коли підопічні Луческу перемогли, провівши більшу частину матчу в захисті.

Основні моменти у матчі "Реал Сосьєдад" — "Шахтар".

1. Реальна оцінка своїх можливостей

Головний тренер донеччан Мірча Луческу розумів проблеми команди: її наступальний потенціал нижчий, ніж рік тому. Через це в Іспанії гості не долучилися до відкритої гри, як минулого сезону в туринському поєдинку проти "Ювентуса". "Шахтар" діяв терпляче. Чекав на свій шанс. Ставку зробили на лідерів команди — Срну, Косту, Тейшейру. Футболісти виправдали її.

2. Чіткість дій між лініями не відпрацьована

Кожна ланка в "Шахтаря" грає на власний розсуд. Тому господарі однією передачею розрізали захист гостей. Добре, що впевнено діяв голкіпер Андрій П'ятов.

Належної взаємодії між ігровими лініями поки що немає. Це має пояснення — у команді багато новачків.

3. Алекс Тейшейра — новий лідер атаки

Торік Тейшейра був одним із ключових футболістів "Шахтаря". Але зобов'язань мав менше, бо діяв на фланзі. Тепер Луческу пробує його в центрі поля. Бути настільки універсальним, як Фернандіньйо, Алекс поки що не може. І невідомо, чи зможе. А грати як атакувальний півзахисник — цілком. Він прекрасно працює з м'ячем і швидко приймає рішення. Потенціально Тейшейра — новий лідер "Шахтаря" в атаці.

4. Луїса Адріану арбітр пробачив

Нападаючий "Шахтаря" мав отримати другу жовту картку. Арбітр м'яко поставився до бразильця. Гості "впіймали" п'ять карток. І не завжди, коли цього вимагав ігровий епізод.

Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий турнір

Група "А". Перший тур

17 вересня, вівторок

"Реал Сосьєдад", Сан-Себастьян, Іспанія — "Шахтар", Донецьк, Україна — 0:2 (0:0)

Сан-Себастьян. Стадіон "Аноета". 28 715 глядачів, розрахований на 32 076. +15°, дощ

Суддя: Овідіу Хацеган, Румунія

"Реал Сосьєдад": Браво — Естрада, Гонсалес, Іньїго Мартінес, Гонсалес — Пардо (Гранеро, 82), Бергара — Хабі Прієто-к, Грізман (Кастро, 74), Вела — Сеферович (Ахіррече, 69). Тренер: Ягопо Аррасате

"Шахтар": П'ятов — Срна-к, Ракицький, Кучер, Шевчук — Гюбшманн (Степаненко, 66), Фернандо (Фред, 87) — Дуглас Коста (Бернард, 77), Алекс Тейшейра, Тайсон — Луїс Адріано.

Тренер: Мірча Луческу, Румунія

Голи: Алекс Тейшейра, 65, 87

Попередження: Алекс Тейшейра, 15, Ракицький, 44, Луїс Адріано, 45+1, Дуглас Коста, 66, Бергара, 81, Фернандо, 83, Іньїго Мартінес, 85

"Манчестер Юнайтед", Англія — "Баєр", Леверкузен, Німеччина — 4:2

Другий тур

2 жовтня, середа

"Шахтар" — "Манчестер Юнайтед"

"Баєр" — "Реал Сосьєдад"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" почав із перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі