четвер, 27 серпня 2009 19:21

"Шахтар" із "Барселоною" розіграють Суперкубок

28 серпня донецький "Шахтар" проведе поєдинок за Суперкубок Європи. У французькому Монако на 15-тисячному стадіоні "Луї ІІ" гірники як володарі Кубка УЄФА 2008/09 зустрінуться з іспанською "Барселоною" — переможцем Ліги чемпіонів. Матч розпочнеться о 21.45 за київським часом. Арбітр — бельгієць Франк де Блеккере, 43 роки. Пряма трансляція на телеканалах "Спорт-1" та "НТВ+футбол".

"ГПУ" напередодні поєдинку визначила пріоритети суперників.

Переваги "Шахтаря"

1. Прагнення реваншу

Торік "Шахтар" удома програв "Барсі" в груповому турнірі Ліги чемпіонів, пропустивши два голи на останніх хвилинах. Наставник донеччан Мірча Луческу й досі називає той результат фальшивим, тому його підопічні прагнутимуть довести, що можуть обіграти "Барселону" в її оптимальному складі.

2. Кадрові втрати суперника

Півзахисник Андрес Іньєста — один із героїв минулого сезону — хоча і потрапить до заявки на матч, навряд чи вийде на поле. Через травму та шлункову інфекцію він не грав від дня фіналу Ліги чемпіонів — 27 травня. Має проблеми зі здоров"ям і лідер нападу "Барси" Ліонель Мессі. Аргентинець узагалі просить тренера Гвардіолу не задіювати його у матчах, аби мати змогу підійти в оптимальній формі до відбірного поєдинку Кубка світу проти Бразилії, запланованого на 5 вересня. Травмований також Рафаель Маркес, який може закрити позиції в центрі оборони та півзахисту.

3. Дмитро Чигринський

Захисник, який уже в суботу може стати гравцем "Барселони", намагатиметься показати себе перед нею з найкращого боку. Якщо, звичайно, з"явиться на полі.

Переваги "Барселони"

1. Вищий індивідуальний клас

 За цим компонентом "Барселона" переважає практично будь-який клуб світу.

2. Мотивація

Три роки тому каталонці виграли Лігу чемпіонів, але програли і матч за Суперкубок, і фінал клубного чемпіонату світу. У Суперкубку "Барса" тренера Франка Райкаарда поступилася землякам із "Севільї" — 0:3. Нинішня команда захоче реабілітації.

3. Невміння "Шахтаря" протидіяти грандам

За п"ять років роботи в Донецьку Мірча Луческу так і не зумів жодного разу обіграти клуб, який належить до лідерів єврофутболу. Двічі гірників розбивав "Мілан" (2004-го та 2007-го), одного разу "Інтер" (2005 року), не мали проблем з Луческу в домашніх матчах "Рома" та "Валенсія" (2006). У грудні "Шахтар" виграв на виїзді в Барселоні, проте каталонці на той поєдинок випустили резервний склад.

4. Непогана форма

Більшу офіційну ігрову практику в сезоні має "Шахтар". Але міжсезонні контрольні матчі й ефектно виграний в "Атлетіка" з Більбао національний Суперкубок довели непогану форму "Барси". Крім того, каталонці перебувають на заключному етапі підготовки до сезону, що стимулює набути необхідних кондицій.

5. Тренер

Мірча Луческу в єврокубках тупцює на одному місці — перемагає в другорядних турнірах, практично не впроваджує до складу нових гравців і вилітає з кваліфікації Ліги чемпіонів на ранній стадії. Хосеп Гвардіола  мудро проводить кадрове очищення колективу, знаходить більш-менш рівноцінну заміну вибулим із тих чи інших причин виконавцям та виграє усі змагання, в яких бере участь.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" із "Барселоною" розіграють Суперкубок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі