четвер, 17 грудня 2009 19:21

"Шахтар" дізнається перших суперників у плей-офф Ліги Європи

Автор: фото з сайту www.kp.ua
  Лідер півзахисту ”Шахтаря” Фернандіньйо разом з дружиною Глаусією
Лідер півзахисту ”Шахтаря” Фернандіньйо разом з дружиною Глаусією

Донецький "Шахтар" минулої середи провів останній матч у груповому турнірі Ліги Європи. Гірники поступилися в Белграді місцевому "Партизану" — 0:1. Матч нічого не вирішував із турнірної точки зору — "Шахтар" достроково забезпечив собі перше місце, а "Партизан" вибув з єврокубків.

Остаточно коло учасників 1/16 фіналу Ліги Європи визначили вчора ввечері. Жеребкування перших двох раундів плей-офф відбудеться 18 грудня і розпочнеться о 14.00 за київським часом. Пряму трансляцію вестиме телеканал "Спорт-1".

Перший матч 1/16 фіналу "Шахтар" точно проведе на виїзді. Імовірними опонентами донецького клубу стануть 12 команд, які посіли другі місця у груповому турнірі Ліги Європи, та чотири найгірші команди з тих, хто став третім у Лізі чемпіонів.

— Особливо коментувати позавчорашній матч нічого, — каже "ГПУ" колишній гравець "Шахтаря" Віктор Грачов, 53 роки. — Команди просто відкатали обов"язкову програму групового турніру. Рівень суперників донеччан у Лізі Європи мене не вразив. Як на мене, Ліга Європи за потенціалом поступається навіть Кубку УЄФА. Так, у новостворені змагання прийшли певні гроші, але команди все одно зосереджені на національних чемпіонатах. Крім того, до Ліги Європи, за деяким винятком, потрапляють середняки провідних національних чемпіонатів континенту. Думаю, "Шахтар" за своїми можливостями мав виступати в Лізі чемпіонів і боротися за вихід до 1/8 фіналу цього турніру.

Теперішня Ліга Європи гірша за Кубок УЄФА

Найкращим футболістом гірників, на думку експерта, був Фернандіньйо.

— "Шахтар" чимало забивав у турнірі, майже всі результативні атаки скеровував цей бразилець, — пояснює Грачов.

Запитую, чи під силу донецькій команді виграти Лігу Європи.

— З одного боку, так. З іншого — у турнірі з другої частини братимуть участь "Ліверпуль", "Ювентус". Усе залежатиме від того, як вони поставляться до змагань.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" дізнається перших суперників у плей-офф Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі