середа, 19 січня 2011 03:15

Шацьких забив один гол на Кубку Азії

Автор: фото: REUTERS/Fadi Al-Assaad
  Гравець збірної Йорданії Башар Бані Ясен (ліворуч) бореться за м’яч з сирійцем Санхарібом Малкі
Гравець збірної Йорданії Башар Бані Ясен (ліворуч) бореться за м’яч з сирійцем Санхарібом Малкі

У Катарі проходить фінальна частина Кубка Азії з футболу. У змаганнях беруть участь 16 команд, розподілених на чотири групи. Матчі приймають два міста — Доха та Аль-Райан.

У турнірі бере участь один представник української прем'єр-ліги: форвард київського "Арсенала" 32-річний Максим Шацьких. Він грає за збірну Узбекистану, яка вже забезпечила собі путівку до чвертьфіналу — на цій стадії команда Шацьких зустрінеться зі збірною Йорданії. Ще одну чвертьфінальну пару склали збірні Японії й Катару, зіграє там і команда Ірану. Інші учасники першого раунду плей-офф визначаться після вчорашніх вечірніх та сьогоднішніх матчів.

Шацьких у трьох матчах групового турніру забив один гол — він відкрив рахунок у поєдинку проти Кувейту й допоміг команді перемогти (2:1).

Фінальний етап Кубка Азії проводять раз на чотири роки починаючи з 1956-го. Найчастіше його вигравали команди Саудівської Аравії, Японії та Ірану — по три рази. Чинний чемпіон — Ірак, який 2007-го вперше переміг на турнірі.

Зараз ви читаєте новину «Шацьких забив один гол на Кубку Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі